Katastroftillstånd på turistort i Thailand

Publicerad 2015-09-18

Populära Pattaya översvämmat – vägar täckta av meterdjupt vatten

De lokala myndigheterna har utlyst katastroftillstånd i den populära turistorten Pattaya i Thailand, efter kraftiga regn och översvämningar.

Vägar och järnvägar är kraftigt skadade och strandsatta turister fick räddas med båtar.

+

Det kraftiga regnet började falla över Pattayaområdet i Thailand på onsdagen när stormen Vamco drog in. Redan efter tre till fyra timmars regn var turistorten delvis översvämmad. Bilder och videoklipp visar hur människor vadar genom staden i meterdjupt vatten. På vissa ställen forsade vattnet fram i så hög fart att det drog med sig människor.

Vattenmassorna översvämmade motorvägar in och ut ur Pattaya. Vägarna täcktes av meterdjupt vatten och bilder visar hur flera fordon flyter omkring.

Turister strandsatta

Meterhöga vågor och hårda vindar i Siambukten gjorde att 380 thailändska och utländska turister blev strandsatta på ön Koh Larn utanför Pattaya. Båtar skickades dit för att rädda dem. Färjor och fiskebåtar förbjöds sedan att lämna land. Vågor och vind förstörde ett flertal fartyg som var förankrade vid den södra piren i Pattaya, uppger The Nation.

Under torsdagen hade situationen förbättrats, men de boende vaknade upp till förstörda vägar och järnvägar. Pattayas borgmästare har utlyst katastroftillstånd för att kunna få loss resurser till reparationsarbetet, skriver Pattaya One.

Armén kallas in

Det är röd flagg och alla färjor och fiskefartyg är fortfarande beordrade att stanna i hamn på grund av de två till tre meter höga vågorna.

I östra Pattaya har det forsande vattnet brutit upp stora hål i vägar. Även järnvägar är skadade. Armén har kallats in för att hjälpa till i katastrofarbetet.

Följ ämnen i artikeln