Hot mot Mellringeskolan - anknyter till Trollhättan

Publicerad 2015-11-17

Under tisdagsmorgonen utsattes Mellringeskolan i Örebro för ett hot via brev.

Under förmiddagen hölls elever och personal av säkerhetsskäl inlåsta på skolan.

Enligt polisen ska ett hotbrev med budskapet "Trollhättan del 2" ha inkommit till skolan.

– Det handlar om ett handskrivet brev där det står "Det kommer att hända något på skolan som har anknytning till det fruktansvärda som hände i Trollhättan för några veckor sedan", säger Tommy Lindh, pressinformatör på polisen, till P4 Örebro.

Låg i lärares brevfack

Brevet ska ha lagts i ett av lärarnas fack och upptäcktes när skolan öppnades på tisdagsmorgonen. Tommy Lindh menar att det kan ha lagts dit av någon utomstående.

Under morgonen låstes därför skolans lokaler och lärare och elever ska även ha hållits inlåsta av säkerhetsskäl. Föräldrar har kunnat hämta sina barn under tiden.

Tar hoten på allvar

Händelsen rubriceras som olaga hot och enligt Tommy Lindh tar man hoten på allvar.

– Vi har tagit det här hotet på allvar med tanke på vad som händer i omvärlden. Vi är medvetna om att en sådan händelse som den i Trollhättan kan fungera som en trigger för andra gärningsmän. Antingen för liknande händelser eller också för att skrämma upp människor, säger Tommy Lindh till Nerikes Allehanda.

Dörrarna låsta

Brevet har tagits om hand av polisen, som även bevakade ingångarna till skolan under förmiddagen. Vid lunchtid hävdes dock säkerhetsåtgärderna på skolan och undervisningen kunde återgå till det normala.

Margareta Borg, förvaltningschef för förskola och grundskola i Örebro kommun, uttalade sig tidigare under tisdagen till P4 Örebro och ville då tona ned händelsen, då det enligt polisens bedömning förmodligen rörde sig om ett busstreck.

Flera hot

Enligt Nerikes Allehanda tog Grillska gymnasiet i Örebro emot ett hot på sin Facebook-sida för tre veckor sedan. Enligt Tommy Lindh är dessa två hot de enda som hittills inkommit i region Bergslagen.

Följ ämnen i artikeln