Langare försökte sälja droger – till polisen

Publicerad 2016-04-09

En knarklangare kom fram till polisen – och försökte sälja droger.

På Facebook berättar polisen om det dråpliga misstaget.

”Jag kan säga att vi poliser skrattade ordentligt åt händelsen och att man inte kan undgå att se humorn i tillfället”, skriver Magnus, gruppchef och yttre befäl för polisen i Haninge, Nynäshamn.

”Du måste skämta”. Så börjar inlägget om den märkliga incidenten på polisen Haninge, Nynäshamns Facebooksida. Häromdagen var ett civilklädda poliser ute och försökte göra en insats mot narkotikan i samhället.

Plötsligt kom en person som Magnus, gruppchef och yttre befäl, beskriver som ”välkänd i narkotikasammanhang” fram.

Person viskar då till polisen ”vill du köpa bra grejor”? Polisen som inte kan tolka samtalet på annat sätt än att personen skämtar, skrattar och säger ”jaha du”! Men personen insisterar och fortsätter samtalet med att hen har bra grejor som han kan få köpa till ett bra pris direkt på platsen”, skriver Magnus i inlägget.

”Otroligt dålig dag för dig”

Det visar sig att personen inte alls känner igen polisen.

’Det här måste vara en otroligt dålig dag för dig’ fortsätter polisen samtalet. ”Du känner uppenbart inte igen mig och du försöker nu sälja narkotika till en civilklädd polis”! Personen som inser att hen just gjort nummer två i det blå skåpet, utbrister en kraftig svordom och skyller misstaget på att hen är alldeles för full”, skriver Magnus.

Beslagtog narkotikan

Polisen beslagtog både narkotikan och pengarna langaren tjänat på att sälja narkotika tidigare under kvällen.

Ibland blir man som polis förvånad över de saker som händer i arbetet och att man inte ens behöver leta efter jobb, utan jobbet kommer till oss helt av sig själv. Jag kan säga att vi poliser skrattade ordentligt åt händelsen och att man inte kan undgå att se humorn i tillfället. Samtidigt är det också skrämmande att se hur mycket narkotika det finns och hur lätt det är att få tag på”, avslutas inlägget.