Erkänner våldtäkt på svenskan i sms

Publicerad 2014-01-06

Polisstationen i Pattaya.

PATTAYA. Dagen efter våldtäkten sms:ade svenska Kristin, 20, med våldtäktsmannen.

Den 44-årige thailändaren erkänner i sms:en att han haft sex med svenskan medan hon sov.

Konversationen blir ett tungt bevis mot mannen i den kommande rättegången. Det inser också den utpekade själv. Försöken att betala sig loss via ett skadestånd till Kristin har redan börjat.

Kristin satt i förhör under en timme på måndagen hos polisen i Pattaya. Hennes pappa Lars var med liksom en granne och en svensk turistpolis. Kristin pekade ut den anklagade gärningsmannen via en videoupptagning.

När Aftonbladet träffade henne och pappan på förmiddagen, i väntan på förhöret, var Kristin  påverkad av lugnande mediciner men kunde ändå redogöra väl för vad som hände under lördagsnatten. Den delen av natten som hon minns något av.

Träffade svenskar

– Det är så fruktansvärt hemskt allt. Både att bli våldtagen och nu detta efteråt med allt skumt som sker. Uppdiktade historier om vad som hände och försöken från mannen att köpa sig fri, berättar Kristin.

Tillsammans med sin pappa Lars går hon igenom hela förloppet under natten mot lördagen. Klart är att Kristin på egen hand började festa i centrala Pattaya. Hon tog sen en mc-taxi till baren Wonderful 2 på Second Road.  Men föraren hittade inte stället. Kristin gick då till en annan bar i området. Där träffade hon två svenska män, 25 och 27, de drack tillsammans och fortsatte till ytterligare en bar.

– Jag tappade bort svenskarna där, stället var mer som ett disco. Plötsligt försvann halva synfältet för mej. Det började surra som en helikopter inne i huvudet. Det sista jag minns är att jag ringde efter en vän till min pappa för att få hjälp hem, säger Kristin.

Hon vaknade ett par timmar senare utan att veta var hon var. Men där fanns pappans vän, 44-åringen, som skjutsade hem henne. Klockan var då runt 13 på lördagen.

– Jag upptäckte att det rann sperma på mina lår. Jag blev helt chockad och sms:ade musikern. Han svarade och sa som det var. Men pappa och jag åkte till sjukhuset där man tog en massa tester som jag får svar på den 14 januari. Gynprovet gjorde ont vilket det aldrig gjort förr. Jag spydde också flera gånger. Sen gjorde vi en anmälan om våldtäkt hos polisen.

Ångerfullt sms

Polisen hämtade in 44-åringen till förhör under lördagen och han fick stanna kvar i häktet eftersom det fanns en våldtäktsanmälan mot honom. Under söndagen skickade han ett mycket ångerfullt sms till Kristin från cellen på polisstationen.

Och nu började det också hända en del saker i fallet: en pakistansk turistpolis hör av sig och berättar att det finns en annan version om vad som hänt. Den ska också ha filmats av en övervakningskamera.

Turistpolisen är egentligen enbart turistvärdar, utlänningar som har det som ett volontärarbete. De ska assistera ordinarie polis men har absolut ingen tjänsteställning.

Turistpolisen hävdade att Kristin kidnappats av män från Mellanöstern och förts till ett hotell. När hon sen släpptes skulle det ha fångats av en kamera i receptionen. Därför skulle 44-åringen vara oskyldig. Turistpolisen sa också att han kunde hjälpa till att förmedla pengar som betalning om anmälan drogs tillbaka, berättar Lars.

Planerad hemresa

Kristin har en planerad hemresa i slutet av januari men vad som händer med den är oklart. En inledande hearing i fallet ska hållas i fallet om tre-fyra veckor. Därefter kan det ta upp till ett år innan en rättegång startar. Normalstraffet för våldtäkt i Thailand är tio års fängelse. Erkänner mannen brottet halveras strafftiden. Kristin kan under hela processen acceptera ett skadestånd för att dra tillbaka sin anmälan.
 

Fotnot: Kristin och Lars heter något annat i verkligheten