Stockholm är bäst i världen

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-21

Kristina Axén Olin: Det är så fantastiskt vackert här

Både den grönaste och den skönaste staden.

När Readers Digest skulle rangordna världens bästa städer hamnade Stockholm i topp.

– Jag blir bara så glad och stolt. Det är ju så vi stockholmare känner det, säger finansborgarråd Kristina Axén Olin (m) till aftonbladet.se.

Älskar sin stad Finansborgarråd Kristina Axén Olin glädjer sig åt att Stockholm hamnar på första plats vad gäller miljön.

Enligt Readers Digest är det i Norden man ska bo om man är i valet och kvalet mellan olika länder. På första plats kom Finland, följt av Island, Norge och Sverige.

Vad gäller storstädernas miljö så hamnar Stockholm som sagt på första plats, följt av Oslo, München och Paris. Först på 15:e plats kommer New York och Berlin finns på plats 32.

– Man ska inte skryta men Stockholm är världens vackraste stad. Jag blir glad varje gång jag kommer tillbaka till Stockholm efter att ha varit bortrest. Det är så fantastiskt vackert här och vi förstår nog inte själva vilken unik miljö det är, säger Kristina Axén Olin.

Har du några favoritplatser i Stockholm?

– Ja, jag har hur många som helst! Djurgården är en sådan plats som vi inte har förstått hur fantastisk den egentligen är och vi borde marknadsföra den mycket mer. Men jag tycker även att stadshuset och Riddarfjärden är helt fantastisk. Även Gamla stan och Fjällgatan på Söder känns helt otroligt.

Men om Kristina Axén Olin ska shoppa så är det framför allt ett ställe som lockar.

– Att gå ner och handla i Hötorgshallarna och i torgstånden på Hötorget är fantastiskt. Jag älskar det!

Finns det något du vill förbättra i stockholmarnas miljö?

– Ja, vi måste bli bättre allihopa på att inte skräpa ner så mycket. Nu satsar vi mycket på städning och belysning i staden. Men det behövs en annan attityd också, att man inte slänger kaffemuggen på marken. Vi kan all bidra till ett renare samhälle.