Mamman åt donuts – utklädd till pappa

Uppdaterad 2016-09-12 | Publicerad 2016-09-09

Fina gesten från ensamstående föräldern

Elijah Vasquez, 12, från Texas, trodde att han skulle missa skolans donutsdag – det var nämligen meningen att eleverna skulle ta med sin pappa.

Men hans ensamstående mamma Yevette slängde på sig en lösmustasch och löste problemet.

– Vi fick såklart donuts, säger hon till ABC News.

Förra torsdagen hade tolvårige Elijah Vasquez i Forth Worth i Texas en "Donuts with dad"-dag i skolan. Det innebar att eleverna skulle ta med sig sin pappa till skolan. Tillsammans skulle de sedan äta donuts i skolans bibliotek.

Men Elijahs mamma är ensamstående, och hans pappa sitter i fängelse. Därför berättade han inget om evenemanget hemma, enligt ABC News.

– När vi kom till skolan såg jag att det var fler bilar än vanligt på parkeringsplatserna, säger Yevette Vasquez, Elijahs mamma, till ABC News.

Bytte om på tio minuter

Hon frågade varför, och Elijah berättade om evenemanget. Då skojade hon och sa att hon kunde klätt ut sig till en pappa – och Elijah tände till på förslaget direkt.

På tio minuters tid hann Yevette köra hem, slänga på en fejkmustasch och byta till skjorta, och köra tillbaka till skolan.

– Vi fick såklart donuts, och det var jätteroligt. Många av männen applåderade när jag kom in i skolbiblioteket, säger Yevette.

Succé på Facebook

Efter händelsen bad Elijah henne dela bilderna på Facebook. Det gjorde Yevette Vasquez. Och resultatet blev en succé. Hennes inlägg har gillats av närmare 20 000 personer.

Yevette säger till ABC News att hon vill att hennes söner ska veta att de kan göra vad de vill i livet även om de inte har någon närvarande pappa.

– Mina tre pojkar är mina ögonstenar, och jag hoppas att jag kan uppfostra dem till att bli fantastiska män även utan en fadersgestalt, säger Yevette Vasquez.

Och snart väntar nästa höjdpunkt på Elijahs skolår: "Muffins with mom". Då behöver Yevette inte klä ut sig.

– Jag kommer definitivt komma dit, säger hon.

Följ ämnen i artikeln