Hon sökte kärleken på nätet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-09-20

Qui Ans mamma hade en affär med en gift man

Hon hade en älskare och blev medlem på en dejtingsajt på nätet.

De sista månaderna av sitt liv sökte Annie Xue Liu desperat efter "äkta kärlek", rapporterar australiensiska medier.

I går hittades hon död i sin makes bil.

Ingen familjelycka Annie Xue Liu hittades mördad i makens bil. Nu rapporterar australiensiska medier att hon hade en älskare.

Annie Xue Liu, 27, längtade efter ett kärleksförhållande, långt borta från sin våldsamme make. I sin privata blogg "There is a kind of love called letting go" berättar Annie om sin ensamhet och avsaknaden av vänner, men också om en längtan efter kärlek.

Hon berättar om en passionerad kärleksaffär med en gift man. En man som hade ett barn, en egen familj. I bloggen berättar hon att hon är "djupt förälskad i en söt, farlig kille". Han ska ha bott i en annan stad i Nya Zeeland, långt borta från hemmet som hon delade med sin make Nai Zin Xue, 54.

"En mardröm"

Kärleksaffären ska ha börjat i juli men avslutades plötsligt i augusti, en vecka innan hennes älskares fru återvände hem, skriver hon i bloggen enligt Herald Sun.

– Jag måste fly från den här kärleken för om jag inte kan få hela honom, har jag hellre ingenting alls, skriver hon. Jag vill inte skada någon som är oskyldig och det är därför jag hellre skadar mig själv, skriver hon och hänvisar till älskarens hustru som inte ska ha känt till kärlekshistorien.

Annie Xue Liu berättar om sorgen efter uppbrottet.

– Det här är mycket smärtsamt för mig. Jag grät. Men det finns en slags kärlek som kan visas genom att man släpper taget. Släpper taget för alltid, skriver hon.

Hon skriver om hur hennes liv inte blev som hon hoppades, att hon söker ett lugn som hon inte kan finna.

– Livet är som en mardröm. Mitt liv är instabilt och jag hoppar att jag kan få den friheten att få komma och gå som jag vill, tills dess att jag kan hitta ett ställe där jag kan få vila ut känslomässigt. Men jag kan inte få det. Jag är trött och ensam. Livet är meningslöst utan kärlek.

Bra minnen

Men hon ångrade inte förhållandet med den gifte mannen.

– Jag kommer ha kvar alla bra minnen. Det som man redan upplevt och älskat kommer aldrig ta slut.

Tre månader innan hon mördades och dumpades i bagageutrymmet på en bil, blev Annie Xue Liu medlem på en kinesisk dejtingsajt på nätet. Under pseudonymen "bi an" som enligt Herald sun betyder "lilja" och är en symbol för sorg, sökte hon kärlekspartners.

Dagen innan hon sågs för sista gången, loggade hon in på dejtingsajten. Ingen vet om hon träffade någon via dejtingsajten, eller om hennes make hade sett hennes profil på nätet där hon beskrev sig själv som "frånskild utan barn".

Annie Xue Liu älskade att läsa böcker, lyssna på musik och sjunga karaoke. Ett annat intresse var film och en av hennes favoriter var en populär kinesisk film som kallas "Chinese Odyssey". I den blir den kvinnliga huvudpersonen dödad av sin älskare.

Polisen misstänker att hon mördades den 12 september, efter att ha hämtat sin dotter Quian från förskolan. Sedan övergavs Quian av sin pappa på Southern Cross i australiska Melbourne i lördags.

Han är nu efterlyst och Interpol är inkopplad i fallet.