Två döda efter skottlossning i Tel Aviv

Uppdaterad 2022-04-08 | Publicerad 2022-04-07

Två personer har dödats och åtta skadats efter en skottlossning på Dizengoff Street i centrala Tel Aviv.

Minst fyra personer uppges vara kritiskt skadade.

Följ ämnen
Israel
En man har öppnat eld på en av Tel Avivs mest välbesökta gator. Minst två personer har dödats och flera skadats.

Enligt Jerusalem Post ska en beväpnad gärningsman på torsdagskvällen ha öppnat eld på flera ställen på den populära bar- och restauranggatan.

Två personer har bekräftats döda och åtta är skadade. Enligt sjukhuset Sourasky Medical Center är fyra av dem svårt skadade, deras tillstånd beskrivs som “kritiskt”.

Gärningsmannen ska ha flytt från platsen och jagas nu av israeliska säkerhetsstyrkor.

Sent på torsdagskvällen omringade polis och militär en byggnad i närheten av Dizengoff Street, där man misstänker att gärningsmannen ska befinna sig. Det rapporterar Jerusalem Post.

Motivet till dådet är inte känt, men enligt uppgifter i israelisk media rör det sig om någon form av terrorattack.

Dödlig våldsvåg

Israel har drabbats av flera blodiga attacker den senaste månaden.

Den 22 mars gick en knivbeväpnad man till attack i staden Beersheba i södra Israel. Han dödade fyra personer och skadade flera.

Den 27 mars sköts två israeliska gränspoliser till döds i staden Hadera i norra delen av landet. De två misstänkta gärningsmännen ska ha tillhört islamiska IS. De sköts ihjäl av israeliska säkerhetsstyrkor.

Den 29 mars sköts fem personer ihjäl i staden Bnei Brak nära Tel Aviv. Gärningsmannen ska ha kört motorcykel och skjutit med en automatkarbin. Han sköts till senare till döds av polisen.

Den 2 april knivhöggs en 28-årig israelisk man på en buss på Västbanken. Gärningsmannen, en palestinier, dödades på platsen.

Samtidigt genomförde israeliska styrkor en räd i ett flyktingläger i Jenin på Västbanken. Tre personer dödades och ett tiotal skadades. Enligt Israel var de dödade medlemmar i den militanta extremiströrelsen Islamiska jihad och dog under en eldstrid med de israeliska soldaterna.

Över 200 personer ska ha gripits och förhörts efter dåden.