Här är första bilderna på vrakdelar från kraschade planet

Publicerad 2016-05-21

Metalldelar, säten och flytvästar som aldrig blåsts upp.

Egyptisk militär har släppt de första bilderna på vraket från Egyptairs flight 804.

Samtidigt bekräftar franska myndigheter att det kom larm om rökutveckling ombord innan kraschen.

Flygplanet från Egyptair slogs i småbitar när det kraschade i Medelhavet sent på onsdagsnatten, svensk tid.

Knappt ett dygn har gått efter att beskedet kom om att vrakdelar hittats i vattnet norr om staden Alexandria. Nu publicerar egyptisk militär de första bilderna från fyndplatsen.

Fotografierna visar förvridna flygplansdelar, trasiga klädesplagg och platta flytvästar. På flera av vrakbitarna syns flygbolaget Egyptairs logga.

I närheten av vrakplatsen uppges sökpersonal ha kunnat lokalisera minst en av flygplanets svarta lådor. Det rapporterar CBS News, med hänvisning till egyptiska myndighetskällor. Detta tillbakavisas dock av Egyptens regering.

Kan ha brunnit

Tidigare under lördagen bekräftade den franska haverikommissionen att det kommit larm om rökutveckling på flera ställen ombord innan kontakten med planet bröts.

Enligt myndigheterna går det dock inte att fastslå vad som låg bakom den misstänkta branden.

– Det är alltför tidigt att tolka den här informationen och dra slutsatser om vad som kan ha orsakat den här olyckan, säger talespersonen till AFP.

På lördagsförmiddagen träffade Frankrikes utrikesminister Jean-Marc Ayrault anhöriga för att uttrycka sitt deltagande i sorgen.

I ett uttalande efter mötet sa ministern att ”alla hypoteser undersöks, men ingen har företräde framför någon annan”.

66 människor ombord

Egyptairs flight 804 var sent på onsdagen på väg från Paris till Kairo. Ombord fanns 56 passagerare, varav tre barn, och tio besättningsmedlemmar.

Innan planet försvann från radarn gjorde det flera tvära svängar. Sedan störtade det omkring 7 000 meter ner i havet.

Under fredagskvällen, svensk tid, meddelade det europeiska rymdorganet ESA att satelliter upptäckt ett två kilometer långt oljestråk i närheten av fyndplatsen.