Katten Snorpan skjuten med luftgevär i ögat

TT

Publicerad 2018-05-13

Malin Törnqvists katt Snorpan gick ett hemskt öde till mötes. Katten kom hem med ett söndertrasat öga och fick avlivas. Någon hade skjutit henne med ett luftgevär.

– Om någon idiot skjutit henne med avsikt. Det vill jag inte ens tänka, säger Malin Törnqvist.

Det var i fredags som lilla Snorpan, inte ens ett år gammal, kom hemtassandes till gården strax norr om Motala. Malin Törnqvists sambo och tonåriga dotter var hemma.

– Då hör han katten komma jamandes. Då skriker vår dotter rakt ut att hon är skadad, hela ögat söndertrasat.

De tog katten till en veterinär i Linköping och först trodde veterinären att en skata kanske pickat i ögat. Men efter röntgen såg de vad som hänt – en luftgevärskula satt inborrad i huvudet.

– Då beslutade vi i samråd att den lilla katten fick avsluta sitt liv. Det var väl det mest humana där och då, säger Malin Törnqvist.

Hon tror inte att någon skjutit katten med avsikt.

– Det kan vara någon som skjutit i skogen eller på gården och att det är ett vådaskott. Men om det är någon idiot som skjutit henne med avsikt. Det vill jag inte ens tänka.

Hon har polisanmält händelsen, som Corren var först att rapportera om, men tror inte att anmälan kommer att leda till något. Främst vill hon att de som skjuter luftgevär ska använda en pricktavla – och sunt förnuft.

Om familjen skaffar en ny katt efter Snorpan är osäkert. Dottern är tveksam.

– Hon är jätterädd att det ska hända den något.

ANNONS