Thern: ”Klart det som hänt 25-åringen är fel”

Uppdaterad 2014-03-16 | Publicerad 2014-03-15

Efter beskedet att MFF-styrelse backat hyllades den skadade supportern med eftertryck.

Långt innan matchstart vecklade supportrarna ut en gigantisk ansiktsbild på 25-åringen.

– Jag tycker att det var en fin hyllning. Vad man än står för är det fel att göra så mot sin medmänniska, säger MFF-supportern Christan Olsson, 29.

Hyllningen kom med besked när styrelsen sagt ja. Supporterföreningen Ultras Malmö var på plats ovanligt tidigt på Malmö stadio och långt innan det blåstes för avspark var den där. En stor tygbanderoll med en bild på det 25-åriga offret från förra helgens nazistattack. I klubbens blåvita färger och med en storlek av cirka 4 gånger 4 meter drog den blickarna tills sig. Bilden flankerades av en lång banderoll med texten: MFF-familjen står enad mot nazism.

– Jag stod precis bredvid banderollen. Jag tycker att det var en fin hyllning. Vad man än står för är det fel att göra så mot sin medmänniska, säger Christan Olsson, MFF-supporter.

Besvikna över banderollförbud

Fansen var uppenbart glada över att hejarklacken fått tillåtelse att visa sitt stöd. Men många var också besvikna över styrelsens agerande under lördagen när de först förbjöd banderollerna

– Jag blev väldigt arg när jag hörde att banderollen stoppades. Det är respektfullt sätt att hedra den här killen, säger Savas Metovski.

Thern: Man ska stötta honom

Det har tidigare varit tal om att Malmöspelarna skulle göra någon typ av manifestation i samband med matchen. Men matchen avlöpte utan något agerande från spelarnas sida.

– Vi spelare har inte så mycket att säga till om. Vi gör det vi bli tillsagda. Men det är självklart att det som hänt 25-åringen är fel och att man ska stötta honom, säger Simon Thern, mittfältare i MFF.

A-laget har tidigare i veckan visat sitt ställningstagande genom att låta sig fotograferas framför en vägg med text till stöd för 25-åringen. Backen Pontus Jansson har också låtit göra en MFF-tröja speciellt åt 25-åringen.