Ukraina: Vi har attackerat oljeraffinaderier

TT-AP-AFP

Publicerad 2024-02-09

Ett foto taget vid en tidigare ukrainsk attack mot en rysk oljeanläggning, denna i regionen Bryansk i närheten av den ukrainska gränsen.

Ukraina säger sig ha genomfört drönarattacker mot två oljeraffinaderier i Krasnodar i södra Ryssland, enligt en källa inom säkerhetstjänsten i Kiev.

Anfallen, som riktades mot Ilskijraffinaderiet och Afipskijraffinaderiet, beskrivs som en del av vad Ukraina ser som en ”avvägd vedergällning” i form av attacker mot infrastruktur som är viktig för Rysslands krigföring.

– Dessa raffinaderier är legitima mål. De används inte bara av försvaret och förser ryska soldater med bränsle, utan de är också viktiga för den ryska ekonomin, säger källan till nyhetsbyrån AFP.

Det finns inga uppgifter om skador på raffinaderierna.

Uppgifterna kommer efter en natt då båda länderna attackerat varandra med drönare. 19 ukrainska drönare som var på väg mot flera ryska regioner sköts ned över land och över Svarta havet, hävdar Rysslands försvarsdepartement.

Ryssland, å sin sida, ska ha avfyrat 16 drönare mot Ukraina. 10 av dem sköts ned, men de andra ska ha orsakat materiella skador på civila mål i regionen Charkiv.

Någon enstaka civilperson ska också ha skadats.