Svårt skadad 25-åring har vaknat

Publicerad 2014-03-15

Förra helgens nazistattack i Malmö, där sex personer knivhöggs under en feministisk demonstration har lett till flera manifestationer runtom i Sverige.

Tillståndet för den 25-årige man som skadades allvarligt vid en nazistattack i Malmö under förra helgen har förbättrats.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har han vaknat.

Den 25-årige fotbollssupportern som vårdas på Lunds universitetssjukhus intensivavdelning sedan den 9 mars har vaknat. Enligt uppgifter från sjukhuspersonal andas mannen utan respirator. Han ska även ha kunnat kommunicera med sin omvärld. Förbättringen hos 25-åringen, som är en engagerad och ledande person inom MFF support, är nu mycket omskriven på sociala medier. Många är engagerade i hans situation.

Jonas Nirfalk, vice ordförande vid MFF support gläds över nyheten.

”Förbättras långsamt”

– Jag har förstått han har vaknat. Det är mycket glädjande besked, säger Jonas Nirfalk,

Ola Nilsson, verksamhetschef för neurokirurgen på SUS, säger till Kvällsposten att 25-åringens tillstånd förbättras sakta men säkert.

– Vi bedömer hans tillstånd som stabilt men skadorna är allvarliga. Det är stabilt med honom och förbättras långsamt, säger Ola Nilsson.

25-åringen misshandlades svårt natten den 8 maj, några timmar efter en feministisk demonstration på kvinnodagen i stadsdelen Möllevången, Malmö.