Coronapandemin

Överdödligheten fortsätter att minska

Av: 

TT

Allt färre dör, framför allt i Stockholm, även om det är fler än normalt. Arkivbild.

Foto: Janerik Henriksson/TT

NYHETER

Den så kallade överdödligheten i Sverige fortsätter att sjunka sedan toppen i mitten av april, visar statistik från SCB.

Toppnoteringen är fortfarande vecka 15 som nu justerats till 2 554 dödsfall, vilket är det högsta antalet döda under en vecka som rapporterats på hela 2000-talet.

"Minskningen är tydlig i Stockholms län. Men överdödligheten där är fortfarande hög. Vecka 18 låg överdödligheten i Stockholms och Östergötlands län på över 50 procent, jämfört med 2015–2019", säger Linus Garp, utredare på SCB i ett pressmeddelande.

SCB jämför den preliminära statistiken över hur många som dör varje vecka med ett genomsnitt för motsvarande perioder 2015–2019. De nivåer som är högre än detta snitt är det som SCB beskriver som en överdödlighet.

PODD Barnens frågor om coronaviruset

Coronapandemin har förändrat livet för oss alla i hela världen. Ingenting är som det brukar vara. Vuxna kan ta in och förstå det som händer, men vad innebär det här för barn? Vilka frågor rör sig i barnens huvuden kring allt med corona? Det ska vi ta reda på i det här lite speciella avsnittet av Aftonbladet Daily.

ANNONS EXTERN LÄNK

Tror du att du haft Covid-19? Beställ antikroppstest enkelt här.

Werlabs

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Senaste nytt om coronaviruset

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

SCB, Statistiska centralbyrån

Stockholms län

Östergötlands län

Coronaviruset