Jimmy, 43, blev hjälte i tunnelbanan

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

NYHETER

Anna Skoogh svimmade och föll ned på tunnelbanespåret – men räddades av okända hjältar.

Nu träder en av dem, Jimmy Wahlberg, 43, fram.

– Det var bara självklart att hon skulle räddas, säger han.

På väg hem med tunnelbanan efter U2-konserten på Globen i Stockholm, började Anna Skoogh, 53, må dåligt. Hon klev av på Gamla stans tunnelbanestation. Där svimmade Anna av och föll ned på spåret – två minuter innan nästa tåg skulle komma.

Som tur var grep några personer in och fick upp henne på perrongen. I Aftonbladet berättade Anna sin historia och ville komma i kontakt med hjältarna.

Jimmy agerade direkt

Jimmy Wahlgren, 43, kände direkt igen historien och hörde av sig. Han var den som hoppade ned på spåret först.

– I bortre änden av perrongen ser jag hur en kvinna faller ned på spåret och blir liggande. Och jag ser en massa människor som bara står och tittar. Det är två minuter kvar tills tåget kommer och jag tänker bara att jag måste göra något, säger han.

Han sprang dit och hoppade ned på spåret.

– Jag tänkte ”oj, tänk om jag inte hinner fram nu. Två minuter tills tåget kommer”. Man hinner tänka många tankar den där korta biten på 40-50 meter, säger han.

Åskådarna var paralyserade

Medan en grupp av människor chockade stod och tittade på så försökte han lyfta upp Anna. Men en avsvimmad person är tung, så han ropade på hjälp.

– Jag sa liksom ”Kom igen nu!” och då kom det många händer. Jag kände verkligen hur många personer drog upp både henne och mig. Och sedan kom tåget. Allt gick liksom extremt fort men samtidigt gick det som i slow motion, säger Jimmy.

Han hoppas att fler människor ska agera i nödsituationer och inte blir paralyserade även om situationen är skrämmande. Och framför allt är Jimmy glad över att det gick så bra för Anna Skoogh.

– Jag är väldigt glad över att det gick så bra för henne efter omständigheterna, säger han.

”Jag är oerhört tacksam”

Nu, några veckor efter händelsen, har Anna Skoogh återhämtat sig fysiskt. Hon har fortfarande ont i vristen och har behövt gå på kryckor en tid men värre än så blev det inte.

Mentalt är hon däremot fortfarande skakad, men försöker lägga händelsen bakom sig.

– Men jag är så oerhört tacksam över att någon agerade så pass snabbt och hjälpte mig upp, säger Anna. Jag är jätteglad över att han hört av sig så att jag kan få tacka honom.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN