Långtradare i olycka – stora avspärrningar

Publicerad 2015-09-08

Lastad med farligt gods – föraren till sjukhus

En långtradare lastad med farligt gods kördes av E14 väster om Krokom – och föraren klämdes fast.

Samtidigt varnar räddningstjänst på plats för att det är risk för explosion.

Ett stort område har spärrats av.

Olyckan inträffade öster om Ytterån i Krokoms kommun i Jämtland och räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen vid 11.15-tiden.

Chauffören var fastklämd i hytten när räddningstjänsten kom fram.

– Livräddning pågår nu, sa inre befäl Thomas Fredriksson, strax efter olyckan inträffade.

Först strax före klockan ett var föraren ute ur bilen. Chauffören fördes sedan till sjukhus, men det finns ännu inga uppgifter om skadeläget.

Räddningstjänsten har spärrat av ett område på 300 meter i både södergående och norrgående riktning på E14. Långtradaren är lastad med väteperoxid, vilket utgör en explosionsrisk och risk för brand.

– Vi har ett läckage på den här bilen. Det är oxiderande och frätande ämnen så det är en explosionsrisk. Det är ett stort område som är avspärrat, säger Thomas Fredriksson.

Trafikverket uppger att E14 är avstängd mellan Ytterån och Kingsta i båda riktningarna under räddningsarbetet. Trafiken runt platsen har dirigerats om. Räddningstjänsten har ännu inte börjat sanera. De måste först samråda med expertis på området, enligt Thomas Fredriksson.

Orsaken till olyckan är ännu oklar.

Vid klockan 16.00 var vägen fortfarande avspärrad och enligt räddningstjänsten lär det vara stopp i trafiken fram till onsdag morgon.

– Lyftkranar och annan utrustning är på väg dit nu. Sedan ska man föra över de här kemikalierna till en annan tankbil. Vägen kommer säkert att vara avstängd fram till i morgon bitti, säger inre befäl Lars Nyman.

Följ ämnen i artikeln