Stora problem på E4: ”Har varit mycket incidenter”

Publicerad 2022-02-16

Det är just nu stora problem på E4, främst i Västernorrland.

Flera lastbilar har kört fast i backar och flera incidenter samt olyckor har rapporterats.

– Det är inte bara väderleken som ska vara kylig, även du som förare måste vara kall, säger presschefen Bengt Olsson.

Ett stort snöfall i Västernorrland ställer till det rejält på E4. Under kvällen har flera incidenter med lastbilar som fastnat och omkörningsolyckor rapporterats.

– Tack och lov har det inte varit några större olyckor. En hel del har kört ner i diket, lastbilar har haft problem med att ta sig upp från backar och det har skett småkollisioner, säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson.

Snöröjningsarbetet pågår för fullt.

– Utmaningen är att snöröjarna inte hinner göra nytta, det kommer ny snö hela tiden. Saltbilarna kör upp och ner just nu, säger han.

”Inte bättre imorgon”

Bengt Olsson är förvånad över att vissa förare inte är försiktiga i trafiken.

– Det som överraskar är hur många som är villiga att köra om när det blir snörök. Flera bilar har ”touchat” mötande trafik eller fordonet som körts om, säger han.

Arkivbild på snötung E4.

Enligt rapporterna väntar vädret hålla i sig även under torsdagen.

– Det ser inte bättre ut imorgon. Det verkar bara som att vädret flyttar sig norrut. De som måste ge sig ut bör följde de väderleksrapporter som är aktuella för sitt område, säger Bengt Olsson.

Trafikverket uppmanar människor som är ute på vägarna att köra försiktigt.

– Det gäller att ta hänsyn. Det fungerar inte alltid att köra i den hastighet som skyltarna indikerar. Det är inte bara väderleken som ska vara kylig, även du som förare måste vara kall, säger han.

Följ ämnen i artikeln