Skippa chokladen – det vill kvinnan ha

Uppdaterad 2024-02-15 | Publicerad 2024-02-14

Gester och kyssar hellre än choklad.

Bara 4 procent av de tillfrågade vill ha sötsaker till alla hjärtans dag, enligt Aftonbladet/Demoskops undersökning.

De mest önskade presenterna att få på alla hjärtans dag är middag, fysiska kärleksuttryck, blommor eller en upplevelse. Det visar en undersökning från Aftonbladet/Demoskop.

Choklad är däremot inte lika populärt. Bara 4 procent av de tillfrågade skulle uppskatta att få choklad på alla hjärtans dag.

Något som dock är populärt bland kvinnor är blommor. För män är det mer populärt med fysiska kärlekshandlingar.

Önskemålen påverkas också av hur gammal man är. En upplevelse som gåva är populärt bland unga, där en femtedel av alla under 30 skulle uppskatta att det som present på alla hjärtans dag. Bland äldre åldersgrupper är det middag och blommor som går hem.

Saker som inte visade sig vara så populärt är alkohol, underkläder och mjukisdjur. Bara en procent uppgav att de skulle vilja ha någon av sakerna i present. Ett kort eller smycke är heller ingen höjdare.

Att fira alla hjärtans dag har däremot blivit mer populärt sen förra året, enligt Demoskops undersökning. Andelen som inte tänker göra något alls har sjunkit från 57 till 52 procent.

Gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Demoskops undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om exempelvis samhällsfrågor och politik? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

Populärt bland kvinnor att få blommor i present, enligt Demoskop.

Följ ämnen i artikeln