Väskor med kvarlevor efter två små barn såldes på auktion

Publicerad 2022-08-24

Polisavspärrningar i Auckland, Nya Zeeland, efter att man hittade mänskliga kvarlevor i två väskor.

Mänskliga kvarlevor hittades förra veckan i två väskor som sålts på en auktion i Nya Zeeland.

Enligt polisen rör det sig om kvarlevor från två barn, mellan fem och tio år gamla, som misstänks legat i väskorna i tre till fem år.

Mamman till barnen tros ha hittats i Sydkorea, enligt polisen i Seoul.

En familj från Auckland, Nya Zeeland, deltog och vann en budgivning förra veckan där bortglömda föremål från hyrda förråd auktionerades ut.

Köpare får inte gå igenom förrådsinnehållet före auktionen och måste buda i blindo. Det är först efter att man vunnit auktionen som man får se vilken vinst man kammat hem.

Familjen gjorde därför den obehagliga upptäckten först när sakerna kommit till deras hem.

Först när familjen kom till sitt hem med alla saker upptäckte man de

I två väskor, i liknande storlek, låg mänskliga kvarlevor. Familjen larmade omedelbart polisen som i veckan inledde en mordutredning.

Den intet ont anade familjen är inte misstänkta för att på något sätt vara inblandad i händelsen.

På torsdagen meddelade polisen att det rör sig om kvarlevor från två barn, som tros ha varit mellan fem och tio år gamla. Barnen har ännu inte officiellt identifierats.

Legat i väskorna mellan tre till fem år

Kvarlevorna misstänks ha legat där mellan tre och fem år innan de hittades av auktionsvinnarna.

Polisen arbetar nu med att fastställa när och hur barnen dött.

– Vi gör mycket goda framsteg med DNA-undersökningar för att ta reda på vad som hänt dessa små barn. Någonstans finns släktingar som inte vet att deras älskade familjemedlemmar dött, säger förundersökningsledaren Tofilau Faamanuia Vaaelua, till NZ Herald.

Bland annat samlar polisen in övervakningsfilmer från förrådslokalen, men menar att det är en utmaning eftersom barnen legat döda i många år.

Väskorna låg tillsammans bland leksaker

En granne till familjen som köpt föremålen i förrådet har berättat för tidningen att familjen upptäckt kvarlevorna medan de sorterade och packade upp saker från släpet de hyrt. Grannen berättar att det låg ”barnprylar, barnvagnar och leksaker” bland sakerna på släpet.

Familjen som gjorde det obehagliga fyndet har lämnat sitt hus för en tid för att slippa bli störda av nyfikna personer och journalister, skriver NZ Herald.

Mamman till barnen kan ha hittats

Polisen meddelar på måndagen att de har hittat en kvinna som tros vara mamman till barnen, rapporterar CNN. Hon ska befinna sig i Sydkorea, enligt polisen i huvudstaden Seoul. Kvinnan, som har medborgarskap i Nya Zeeland, ska ha befunnit sig i Sydkorea sedan 2018.

Det finns inga uppgifter om att hon ska ha lämnat landet därefter. Dock är hennes nuvarande vistelseort okänd, enligt polisen.

Följ ämnen i artikeln