Grannar klagar på huvudvärk – kvinna riskerar vräkning

Anklagas för att röka cannabis på balkongen: Nekar

Publicerad 2023-01-15

Kvinnans dagliga cannabisrökande ger grannarna huvudvärk.

Nu riskerar hon att kastas ut från sin hyreslägenhet.

– Jag känner mig kränkt, säger hon till tidningen Hem&Hyra.

Det är tidningen Hem&Hyra som rapporterar om grannbråket som pågår på en adress i Malmö.

Där har grannar sedan en tid tillbaka klagat över en besvärande doft. Det är den starka lukten av hasch eller marijuana som kommer från en av lägenheterna i bostadshuset som letar sig in hos de andra boende.

Grannarna uppger att de har tvingats hålla sina dörrar och fönster stängda och flera säger att de fått huvudvärk på grund av lukten.

Nu riskerar kvinnan som bor i den utpekade lägenheten att bli utkastad.

Enligt ägaren till bostadshuset, Malmös kommunala bostadsbolag MKB, går kvinnan dagligen ut på sin balkong och röker en joint.

Enligt MKB har boende på adressen ”påpekat det olämpliga i att utsätta vuxna och barn för haschrök”. De ska då ha blivit hotade.

Nekar till anklagelser

Det är andra gången samma kvinna pekas ut som cannabisrökare av sina grannar. Själv nekar hon till anklagelserna och hävdar att ingen i hennes hushåll röker.

Enligt henne har grannarnas anklagelser påverkat hennes psykiska hälsa.

– Det är rena rama kaoset här. Jag känner mig kränkt och detta har pågått sedan jag flyttade in, säger hon till Hem&Hyra.

Men hon vill inte flytta utan tänker ta strid för att få bo kvar.

Förra gången cannabiskonflikten blossade upp, för ett och ett halvt år sedan, blev kvinnan uppsagd. Men det slutade med en överenskommelse som innebar att hon kunde bo kvar – om hon skötte sig.

”Synen på rökning har ändrats radikalt”

Enligt MKB är störande rökning generellt skäl nog att kasta ut en hyresgäst. Samtidigt finns det inga regler vad gäller rökning i villkoren för det uppsagda hyresavtalet.

På frågan varför rökning inte står med svarar MKB:

– Man ska ha i åtanke att avtalet togs fram 2009 till 2010 och bara på åren som har gått sedan dess har synen på rökning ändrats radikalt, säger Lars-Gunnar Larsson på MKB.

Kvinnans grannar menar att de får ont i huvudet av röken.

Följ ämnen i artikeln