Victoria tog farväl av gudbarnet – för miljöns skull

Publicerad 2011-09-12

Östersjöns länder får underkänt för havsmiljöarbetet.

Kronprinsessan Victoria som deltog i seminariet Hållbara hav får däremot mvg av arrangörerna.

– Hon får högsta möjliga betyg av oss. Hon är både engagerad och kunnig, säger Göran Lindstedt, vd på Briggen Tre kronor, som arbetar för en hållbar framtid.

Kronprinsessan Victoria var passande marint klädd när hon lossade förtöjningar och lät sitt gudbarn – miljöskeppet Tre Kronor af Stockholm – segla iväg från Kastellholmen i Stockholm.

Miljöengagemang går i arv

Vickan trotsade både graviditetstyngd och bryggans förrädiska glipor när hon på höga krokodilmönstrade klackar lirkade loss trossen och satte punkt för seminariet Hållbara hav om övergödda Östersjöns framtid.

Kronprinsessan Victoria vill gärna vara miljösmart och har tidigare berättat att hon helst av allt skulle vilja ställa bilen och promenera och gärna äter närproducerat. Miljöengagemanget har hon fått i arv från pappa kungen.

Tänker kronprinsessan ännu mer på miljöhot och hållbarhet nu när ett barn är på väg?

– Jag kan inte tänka mer på miljön än jag gör.

Victoria ställde frågor

Världsnaturfondens generalsekreterare Håkan Wirtén, som också deltog i seminariet, anser att det har betydelse att kronprinsessan Victoria är ett ansikte utåt för miljöarbetet.

– Hon är intresserad och engagerad i de här frågorna. Jag var moderator och hon ställde flera frågor, säger Håkan Wirtén.

ANNONS