Bandidostopp häktas i sin utevaro

Publicerad 2023-12-18

En högt uppsatt man i mc-gänget Bandidos häktas i sin utevaro.

Enligt åklagaren misstänks han för grovt narkotikabrott kopplat till Encrochat.

Mannen tros befinna sig på den spanska solkusten.

Mannen som är i 35-årsåldern misstänks ha bjudit ut stora mängder narkotika till försäljning och förmedla kontakt mellan köpare och säljare under 2020.

Enligt åklagaren Peter Salzberg har försäljningen varit riktad mot svensktalande personer och den svenska marknaden.

– Jag tror att det här är ett Encrochatärende. Det har inte bedömts vara så prioriterat utifrån allt som hänt, men nu har både polisen och jag tid, säger han.

Mannen ska ha varit inblandade i försäljningen av stulna narkotikaklassadel läkemedel. Enligt åklagaren rör det sig om över 230 000 piller med bland annat

ritalinMetylfenidat används för att behandla personer som diagnostiserats med adhd. Läkemedlet används även för att behandla patienter med kraftiga hjärnskador, svår Aspergers syndrom, narkolepsi, vid kraftig depression som har visat sig resistent mot antidepressiva läkemedel., elvanseElvanse är ett stimulerande läkemedel som används för att behandla uppmärksamhetsstörning med hyperaktivitet hos barn och vuxna, och för måttlig till svår hetsätningsstörning hos vuxna.  och oxikodonOxikodon ett så kallat morfinderivat; det är ett halvsyntetiskt preparat med kraftigt smärtstillande effekt och härleds ur tebain. Det används vid långvarig svår smärta.

Han misstänkts även för att ha ”bjudit ut” kilovis med kokain och närmare ett kilo amfetamin till försäljning.

Bandidostoppen.

Bor i Marbella

Enligt tidigare förundersökningar från polisen tillhör han toppskiktet i mc-gänget Bandidos. Han har tidigare dömts för bland annat vapenbrott, narkotikabrott, skadegörelse, stöld och dopningsbrott.

Nu tror man att han befinner sig utomlands.

Häktningsframställan visar att mannen är skriven på en adress i Marbella på den spanska solkusten. Peter Salzberg säger att man ännu inte begärt honom utlämnad.

– Men misstänker man att någon befinner sig utomlands måste man utfärda en europeisk arresteringsorder för att få hit dem, säger han.

Följ ämnen i artikeln