Storbråk om fastighetsskatten: ”Sprider dynga”

Uppdaterad 2022-08-19 | Publicerad 2022-08-17

Fastighetsskatten fick statsministerkandidaterna att ryka ihop.

Magdalena Andersson anklagade Ulf Kristersson för att ljuga.

– Det är inte ledarskap att sprida dynga om andra partier.

Moderatledaren Ulf Kristersson valde att lyfta plånboksfrågorna under Aftonbladets partiledardebatt.

I sitt anförande hävdade han att S vill återinföra fastighetsskatten i Sverige – något han menar skulle få ”katastrofala följder”.

Men enligt Magdalena Andersson stämmer det inte alls. Hon sa också att Moderaterna felaktigt påstått i de båda senaste riksdagsvalen att S vill återinföra fastighetsskatten.

– Vi har ett allvarligt ekonomiskt läge, krig i vårt närområde. Att sprida lögner på det sättet är inte det ledarskap Sverige behöver.

”Varför ska någon tro på er?”

Ulf Kristersson kom med mothugg:

– Varför ska någon tro på er i just den här frågan? Tunga socialdemokrater vill återinföra fastighetsskatten, SSU vill återinföra den, er huvudfinansiär LO vill återinföra den. Ni fattar en massa beslut på era kongresser och sedan ändrar ni er.

– Om det krävs för makten, då kommer ni att återinföra fastighetsskatten, fortsatte han.

– Jag förstår att det är tufft att efter åtta år i opposition inte ha bättre opinionssiffror. Men det är inte ett ledarskap att då sprida dynga om andra partier som är helt felaktiga, svarade Andersson.

”Lögner!”

Kängan fick inte Kristersson att vika sig. Han påpekade att både Vänsterpartiet och Miljöpartiet vill återinföra fastighetsskatten.

– Jag tror inte alls på detta. Har ni någon gång avstått från att ändra er för att behålla regeringsmakten? Svaret är nej, sa han.

– Lögner! ropade Andersson tillbaka.

 
PLUS: LISTA: Så mycket tjänar alla i riksdagen

Allt om valet – med valkompassen

LÄS VIDARE