Domstol: Mobbning att ta bort Facebookvän

Uppdaterad 2015-09-29 | Publicerad 2015-09-28

Kvinnan blev särbehandlad på jobbet.

Att ta bort en kollega som vän på Facebook kan klassas som mobbning på arbetsplatsen. Det slås fast i en färsk dom, enligt news.com.au.

Australiens motsvarighet till Arbetsdomstolen kan ha påverkat stämningen på flertalet arbetsplatser i landet. Anledningen är en dom där det konstateras att det kan vara mobbning på arbetsplatsen om man väljer att ta bort någon på Facebook.

Tog bort henne på Facebook

Fallet togs upp efter att en anställd anmält att hon ska ha blivit särbehandlad och att hennes chef och dennes man ska ha fällt elaka kommentarer. I domstolens beslut betonades dock vikten av handlingen på Facebook.

– Hon beslutade sig för att dra ett streck över deras relation när hon tog bort henne som vän på Facebook eftersom hon inte gillade henne och helst skulle slippa ha med henne att göra, säger arbetsdomstolens vice ordförande Nicole Wells enligt news.com.au.

Uppmanas stobba mobbning

Den utbredda mobbningen fastställdes av domstolen, som nu uppmanar arbetsgivaren att stoppa detta. Hälften av de incidenter som den anställde tog upp, nio av 18, fastslogs som mobbning. Däribland beslutet att ta bort henne som Facebookvän.

Följ ämnen i artikeln