Annonsmördare misstänks ha dödat två

Uppdaterad 2011-11-26 | Publicerad 2011-11-25

Fick jobb på enslig farm – mördades

De tre frånskilda männen fick jobb via samma platsannons på internet.

En av dem har hittats mördad.

Den andra sköts i armen, och den tredje saknas fortfarande.

Han misstänks vara annonsmördarnas andra offer.

För knappt två veckor sedan hittades David Pauley mördad. Hans kropp hade begravts i Nobel County i sydöstra Ohio. Pauley hade svarat på en platsannons på internet. Ytterligare en man som svarade på samma annons sköts i armen när han försökte fly. Nu har polisen hittat två döda kropp som de misstänker kan ha fallit offer för annonsmördarna.

Jobb på enslig farm

Glad över att ha fått jobbet som hjälpreda på en farm packade Pauley, 51, in alla sina saker i sin bil och åkte den 22 oktober till Ohio för att börja sitt nya arbete.

– De hade talat om för honom att farmen låg ensligt, och att en gps inte skulle fungera utan de var tvungna att möta honom, säger en av Pauleys släktingar till The Columbus Dispatch.

Släktingarna försökte sedan nå Pauley under flera dagar, utan att lyckas.

Till slut, den 11 november, ringde de till polisen.

Den 6 november, knappt två veckor efter att Pauley åkte till Ohio, fick polisen in en anmälan om mordförsök.

Scott W. Davis, 48, berättade att han blivit skjuten i armen av två män som hade lovat honom ett jobb på en farm i Noble County. Efter att ha lyckats fly gömde Davis sig i skogen i flera timmar innan han lyckades ta sig till ett hus och ringa efter hjälp.

Hittade grunda gravar

Polisen började undersöka fallet – och hittade en tom grav som de misstänker var ämnad för Davis.

Intill hittade de Pauleys kropp i en annan grav. Domstolen har belagt samtliga inblandade i utredningen med yppandeförbud, men enligt släktingar har polisen berättat att han blivit avrättad genom ett skott i bakhuvudet, skriver The Columbus Dispatch.

FBI söker efter ytterligare en man som svarade på samma platsannons. Timothy Kern, 47, har inte setts till sedan den 13 november. Samma morgon ska han ha blivit erbjuden ett jobb, och polisen misstänker nu att Kern kan ha fallit offer för annonsmördarna i Noble County.

På fredagen hittades en död kropp begravd i Ohio, och polisen utreder nu om det är Kern. Ytterligare en död manskropp hittades senare under dagen, några mil därifrån.

Två gripna

Polisen har gripit två personer som misstänks vara inblandade i annonsmorden; en 16-årig pojke och en 52-årig man. 16-åringen har åtalats misstänkt för medhjälp till mordförsök. 52-åringen är ännu inte åtalad i fallet.

Platsannonsen lovade ”tidernas jobb” och fanns på internet i början av oktober. Polisen vet inte hur länge den fanns tillgänglig, och vet därför inte om det kan finnas fler offer.