Ung kvinna anhållen – misstänks ha misshandlat barn

Publicerad 2022-09-20

En kvinna i en tätort i Blekinge län greps under måndagskvällen misstänkt för att ha misshandlat ett litet barn.

– Utredningen gäller grov misshandel av en flicka i treårsåldern, säger Thomas Paulsson, vakthavande befäl vid polisen i region syd.

Polisen fick under måndagskvällen in flertalet anmälningar via 114 14 gällande filmklipp som hade börjat spridas i sociala medier.

Klippen påstås visa hur en kvinna misshandlar en liten flicka.

Vid 19-tiden på måndagskvällen identifierade polisen kvinnan som tros synas på filmklippen och hon hämtades in till förhör.

Efter ett inledande förhör delgavs kvinnan, som är i 20–25-årsåldern, misstanke om grov misshandel. Hon misstänks på sannolika skäl, den högre misstankegraden. Hur hon ställer sig till anklagelserna är ännu oklart.

– I nuläget kan vi bara bekräfta att det här ärendet nådde polisen igår kväll och att en kvinna nu sitter anhållen för grov misshandel, säger Thomas Johansson på polisen i Blekinge.

– Ärendet kom till vår kännedom efter att flertalet anmälningar gjordes igår.

Filmklippen fick under måndagskvällen och natten stor spridning. Under tisdagsmorgonen har flera av klippen avpublicerats men andra ligger kvar.

– Vi är medvetna om att det sprids i sociala medier, vi har fått en del påringningar hit, säger jourhavande förundersökningsledare Magnus Hansson.