Lisa Holm mördades inte på platsen hon hittades på

Uppdaterad 2015-07-30 | Publicerad 2015-07-20

Lisa Holm mördades inte på platsen hon hittades på, uppger GP.

Tidningen skriver också att de misstänkta slumpmässigt fastnat på bild när de hämtat eller lämnat något i terrängen.

– Det får stå för dem helt och hållet, säger kriminalkommissarie Lars Johansson.

17-åriga Lisa Holms kropp hittades på kvällen den 12 juni, i en byggnad vid gården Martorp - öster om kaféet Blomberg som hon försvunnit från fem dagar tidigare. Men hon ska inte ha mördats på platsen hon hittades på, erfar GP.

Kriminalkommissarie Lars Johansson är spaningsledare i utredningen och vill inte bekräfta uppgifterna.

– Det vi fått hittills från rättsläkarna är en preliminärt utlåtande där man säger att det är någon annan som har dödat henne, alltså att hon inte har gjort det själv.

Från den preliminära rapporten har polisen även fått en preliminär dödsorsak, men det är inget man vill gå ut med innan den skriftliga och slutgiltiga rapporten kommer.
Den beräknas vara färdig om ungefär tre veckor.

Bilden togs av en slump

De tre misstänkta ska ha också ha fastnat på bild när de hämtade eller lämnade någonting i terrängen, skriver GP.

Fotografiet ska ha tagits av en slump, och föreställer de två misstänkta männen och kvinnan, när de är på väg att hämta eller lämna någonting i terrängen från sin bil, som står parkerad vid vägen. Vilken dag det tagits är oklart, skriver GP. Enligt källor till tidningen ska det ha tagit något dygn innan bilden väckte ett intresse hos polisen.

Dessa uppgifter menar Lars Johansson kan vara något som GP missuppfattat.

– Jag tror att de blandar ihop det med något annat. Det har förekommit någon sådan uppgift i tipsmaterialet, men det är inget jag kan komma på att vi satt samband med händelsen. Det blir mycket rykten som dyker upp då och då, säger spaningsledaren.

Åklagare Anette Olsson uppger att misstankarna mot mannen har stärkts då man funnit spår som inte kan förklaras att han arbetat på gården där Lisa Holm hittades.

Väntar på resultat

– Han har inte kunnat lämna några förklaringar till detta och av det som har kommit fram hittills förefaller det vara rätt person som är häktad. Samtidigt väntar vi fortfarande på fler analysresultat, säger hon till GP.

Även Lars Johansson anser att bevisläget är gott.

– Jag kan hålla med om att jag tycker utredningen ser bra ut, utan att gå in på detaljer. Vi har kommit långt tycker vi läget är gott.

Han uppger att polisen mottagit nära 1 000 tips i ärendet kring Lisa Holm, varav många av dem inkom när hon fortfarande var försvunnen.

– Fortfarande får vi in ett par tips om dagen. En hel del av alla tipsen har vi bearbetat och kring andra har vi gått och begärt in uppgifter.

Polisen väntar även på att resultat från tekniska undersökningar ska komma in, bland annat kring den misstänktes bil. Resultatet väntas komma om ett par veckor

Angående Lisa Holms mopedhjälm så vill Lars Johansson inte gå in i detalj kring var eller när den hittades.

– Jag kan väl säga att det inte var något anmärkningsvärt med den. Men det är klart en pusselbit till utredningspusslet som vi lägger. Hon hade ju med sig den när hon försvann eller åtminstone när hon gick till mopeden, så den är ju intressant på sitt sätt.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln