Finns goda chanser till sol – i några dagar

Publicerad 2015-07-10

Sommarvärmen var kort och koncis.

Nu ligger lågtrycken som ett täcke över Sverige och många ser drömmen om en varm och solig semester gå upp i rök.

När förväntningarna grusas kan det vara svårt att hålla modet uppe och tänka om.

Ett par dagar med ordentlig sommarvärme väckte säkert förväntningarna hos många som ska ha semester i juli. Men regnet kom snart tillbaka igen och den senaste veckans lågtryck kommer att hålla i sig, med ett kort undantag i morgon lördag.

– En tillfällig högtrycksrygg kommer att bjuda på sol i ganska många håll i landet. Det handlar inte om klarblå himmel, men det kommer inte att vara igenmulet utan finns goda chanser till sol, säger Lisa Frost, meteorolog på SMHI.

Kan bli 20 grader

Då väntas temperaturen stiga upp till omkring 20 grader, men höjningen är kortvarig. Redan på söndag väntas nya regnskurar och även nästa vecka domineras av lågtryck.

– Det är ett nederbördsområde som kommer att passera och de kommande tio dygnen är lågtrycksbetonade, men det kan ju vända ganska snabbt, säger Lisa Frost.

Efter en lång vinter är det vanligt med höga förväntningar inför sommaren och många ser fram emot sol och bad, oavsett om de ska ta ut semester eller inte.

– Vi märker att väderintresset växer på sommaren. Många ringer till vår vädertjänst för privatpersoner, för att få veta hur vädret kommer att bli lokalt, säger Lisa Frost.

Reds anm: Det här gjorde ju ingen glad, men här får ni redaktionens favoritklipp som uppmuntran

TT

Följ ämnen i artikeln