Fyra åtalas för knivmord i Landskrona

TT

Publicerad 2022-12-19

Två personer hittades skadade utomhus i Landskrona i början av april och den ene av dem avled senare på sjukhus. Nu åtalas fyra personer. Arkivbild.

Fyra män i åldern 20–27 år åtalas för knivattacken mot två män i Landskrona i april. En man avled och en skadades – samtidigt som övervakningskamerorna i bostadsområdet Koppargården rullade.

Samtliga åtalas för mord och mordförsök, men nekar till brott. En av dem åtalas också för övergrepp i rättssak, eftersom han ska ha hotat en av de medåtalade.

En femte person är misstänkt för inblandning, men han har lyckats hålla sig undan och är efterlyst och häktad i sin utevaro.

Angriparna kom enligt åklagaren körande med en bil. Fyra av dem hoppade ur och gav sig på två män i 40-årsåldern som befann sig i närheten av ett bostadshus.

– Vi har en uppfattning om motivet, säger åklagare Mathias Larsson.

Detta vill han dock inte gå in närmare på före rättegången.

– Det finns en mindre dispyt mellan de målsägande och någon eller några av de misstänkta, säger åklagaren.

Åtalet bygger på uppgifter från den man som överlevde knivattacken, teknisk bevisning från brottsplatsen och uppgifter om vilka telefonmaster de åtalades mobiler varit uppkopplade på före, under och efter brottet.

Flera personer har blivit vittnen till stora delar av förloppet, som dessutom blivit filmat av de övervakningskameror som polisen har uppsatta på platsen.

ANNONS