Deniz son vittne till skottdramat: ”Han har knappt pratat”

Uppdaterad 2021-07-20 | Publicerad 2021-07-18

Deniz Erdogans sjuårige son var ute och lekte när skotten avlossades i Visättra i Flemingsberg.

Hennes son klarade sig undan samma kulor som träffade två andra barn – men även missade kulor lämnar avtryck.

– Han har knappt pratat, vågar inte släcka lampan och inte gå på toaletten själv, säger Deniz Erdogan.

Deniz Erdogan och hennes dotter var hemma i familjens lägenhet i Visättra i Huddinge kommun. Samma lägenhet som familjen bott i under nio års tid. Det var lördagskväll och för hennes sju år gamla son en speciell dag.

– Det var första gången han fick vara ute själv på kvällen, säger Deniz Erdogan.

Det var en het kväll och balkongdörren stod på vid gavel för att släppa in luft. Utifrån hör hon en kvinna skrika, kvinnan skriker efter polisen. Deniz Erdogan hör att det låter allvarligt och tar sig tillsammans med sin dotter ner på gatan.

– En kvinna låg på marken, hon var chockad. Hon hade tappat sina saker runt omkring sig och skrek att någon blivit skjuten, säger Deniz.

Hennes oro steg då hon förstod att det var något allvarligt som inträffat. Mor och dotter sprang vidare ut i bostadsområdet i jakt på sjuåringen.

”Blev väldigt rädd och frös till”

De tog sig till en av gårdarna i området, som framförallt består av en välbesökt lekplats. På gården ligger två unga barn och skriker i smärta. Deniz dotter är utbildad sjuksköterska och inser snabbt att hennes expertis behövs.

– Jag blev väldigt rädd, frös till, och kunde knappt röra mig. Jag såg barnen ligga där och det var mycket blod, säger Deniz Erdogan.

Det var första gången sjuåringen var ute själv på kvällstid.

Hennes dotter börjar vårda de skottskadade barnen medan Deniz håller om sin son. Han har bevittnat det drama som utspelat sig då hans jämnåriga träffats av skott.

Tillsammans ser de på när familjens dotter försöker lugna de skottskadade barnen. Samtidigt som hon försöker tala med barnen för att hålla dem vid medvetande så tar hon av sig sina egna skor och placerar under ett av barnens sår eftersom de måste hållas högt.

– Tyvärr blev min son vittne till allt det här, och han såg också hur hans systers skor var täckta av blod efteråt. Han vågar inte vara själv längre och har knappt pratat, säger Deniz Erdogan.

”Det enda vi vill är att känna som trygga”

Det var första gången sjuåringen var ute själv på kvällstid, och kanske även sista gången för en lång tid framöver.

– Det var första gången han var ute själv på kvällen, och nu vet jag inte om jag vågar låta honom vara ute själv igen. Det enda vi vill är att få känna oss trygga, säger Deniz Erdogan.

Poliser på plats i Visättra.

Följ ämnen i artikeln