"Någon försöker systematiskt skada barn i Malmö"

Publicerad 2020-07-20

En treårig flicka skadades i fredags av en krossad flaska i Beijers park i Malmö, skriver Sydsvenskan. Det krossade glaset låg dolt under sanden vid giraff-klätterställningen på temalekplatsen, som är känd bland annat då SVT:s “Sommarlov” spelas in här.

Polisen har fått återkommande larm om liknande händelser, men ingen har gripits. Tidigare i år ronderade polisen lekplatser, och man har behövt sila och byta ut sand till en kostnad av hundratusentals kronor.

– Vi vet att vi haft någon eller någon som ägnat sig åt det här senaste halvåret, som systematiskt försökt skada barn på det här sättet. Känner man sig nöjd och stolt nu när man lyckats skada en treårig flicka? säger presstalespersonen Nils Norling till Sydsvenskan.

Även beachvolleybollplanerna i Västra hamnen ska ha fått glas utplacerat vid två tillfällen, skriver tidningen.

Det utreds som vållande till kroppsskada, men det finns ingen förundersökning eftersom man saknar tillräckligt med uppgifter.

– Har någon uppgifter om vem som ägnar sig åt det här ska man höra av sig till polisen, så öppnas utredningen igen, säger Nils Norling till Sydsvenskan.

Tips kan lämnas på telefonnummer 114 14.

Följ ämnen i artikeln