Julia Rausing död – svenske miljardärens sorg

Publicerad 2024-04-19

Julia och Hans Kristian Rausing

Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har dött.

”Det är med djup sorg som vi tillkännager att Julia Rausing (född Delves Broughton) gått bort efter en lång tids sjukdom”, säger familjen i ett uttalande.

Julia Rausing blev 63 år gammal. Enligt familjens uttalande gick hon bort fridfullt under torsdagsmorgonen.

”Hennes extraordinära anda lever vidare genom ett stort antal välgörenhetsorganisationer som vi kommer att fortsätta stödja i hennes namn”, säger Hans Kristian Rausing i uttalandet.

The Daily Mail skriver att Julia Rausing dog efter en lång kamp mot cancer.

Hans Kristian Rausing är barnbarn till Tetra Pak-grundaren Ruben Rausing. Han och Julia Rausing bodde tillsammans i Storbritannien, likt stora delar av familjen Rausing som är en av Sveriges rikaste.

Före detta frun hittades död

Hans Kristian Rausings tidigare fru Eva Rausing dog tragiskt för 12 år sedan.

Efter att polisen gripit Hans Kristian Rausing för droginnehav i södra London, hittades hon död i parets lyxbostad i Chelsea.

Den 48-åriga Eva Rausing hade då legat död i två månader. Obduktionen visade på höga halter av droger i kroppen, främst kokain.

Hans Kristian Rausing dömdes senare för brott mot griftefrid, eftersom han inte berättade för någon om att hans fru avlidit. Misstankarna om mord avskrevs och rätten slog fast att dödsorsaken var hjärtstillestånd i kombination med droger.

Följ ämnen i artikeln