Hade flera fall med anknytning till mc-gäng

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-11-20

Åtalstiden för ett aktuellt fall går ut på fredag

Den kvinnliga åklagaren arbetade för några år sedan med en uppmärksammad rättegång där 16 personer med anknytning till mc-gänget Brödraskapet Wolfpack var åtalade för flera grova brott.

Nu visar det sig att hon även i dag arbetar med mål med koppling till mc-gänget.

Åklagaren som drabbades av sprängattentatet har drivit flera mål om mc-relaterad brottslighet.

Förra året åtalade hon en 27-årig man för grovt övergrepp i rättssak. Mannen utpekades av åklagaren som president för en lokalavdelning av den kriminella mc-klubben Bandidos.

2004 arbetade hon med ett fall där de misstänkta gärningsmännen anklagades för att ha överfallit, hotat och misshandlat fyra män som tillhörde en seriös mc-klubb utanför Uddevalla, enligt GP.

Skottlossning mot dörr

Nu arbetar åklagaren med flera mål, bland annat en skottlossning i Lilla Edet där flera personer med koppling till det kriminella nätverket Brödraskapet Wolfpack är misstänkta. Flera personer sitter häktade misstänkta för bland annat mordförsök, medhjälp därtill och skyddande av brottsling.

Det var i september som ett tiotal skott avlossades mot en lägenhetsdörr i Lilla Edet söder om Trollhättan. Innanför fanns lägenhetsinnehavaren, hans fru samt deras treåriga barn. Ingen skadades i skottlossningen, som kan ha samband med att mannen i lägenheten tidigare varit vittne i ett rättegång.

I det ärende väntas åtal inom kort, då åtalstiden går ut på fredag.