Minnen före coronautbrottet – här är läsarnas bilder

Av: Nicole Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Bröllop, kompisresa eller en sista kyss med kärleken.

Många delar med sig av bilder de tog innan coronapandemin bröt ut under hashtaggen Last normal photo på sociala medier.

Här är några av Aftonbladets läsares bilder och historier.

”Vi ser fram emot när vi är i samma land igen”

Amanda Diedrichs Haglund, 25, Laholm:

Jag och Mauricio träffades i Peking 2015. Jag bodde där för att träna hästar. Vi blev superkära direkt, och jag flyttade in till honom. Ett halvår senare var det dags för mig att åka hem till Sverige för att studera. Sedan dess har vi haft en distansrelation, det är inte så praktiskt men det har gått väldigt bra.

Foto: Privat
Amanda Diedrichs Haglund, 25, träffade kärleken Mauricio Bardinet, 33, i Peking 2015.

Den 23 januari åkte jag till Peking för att träffa honom. När jag landade dagen därpå hade Wuhan satts i karantän. Jag skulle varit där i tre veckor, men var tvungen att åka hem tidigare. Det var en stor besvikelse för oss bägge.
M fick ledigt från jobbet på grund av pandemin i landet, så då bestämde han att vi skulle mötas. Han överraskade mig med en resa till Maldiverna i februari. Det var fantastiskt! Två veckor efter jag kom hem stängde Sveriges gränser.

På fredag tar jag examen och tanken var att jag skulle flytta till Peking efter det. Nu vet vi inte hur det blir, eller när vi kommer kunna ses igen. Vi är vana att vara ifrån varandra, så det klarar vi. Det är ovissheten som är värst. Men de dagarna som är jobbigast tänker jag vilken tur vi hade som kunde göra resan. Att få ha det fantastiska minnet tills vi ses igen.

Foto: Privat
Amanda och Mauricio.

”Känns superkul att vi hittat varandra”

Elina Edenhagen, 29, Stockholm:

Jag och Emelie träffades på ett event via GoFriendly för två år sedan och har hållit kontakten. Vi kände båda att vi behövde åka bort, så vi bokade en resa till Malta i januari och frågade på GoFriendly om någon ville hänga på. Bara tre dagar innan avgång så skrev Theresia: ”Jag hänger med!”. Efter fem minuter hade hon bokat biljetten. I mitten på februari möttes vi för första gången på flygbussen. När vi landade käkade vi, kollade karneval i Valletta och sjöng karaoke med britter. Förra veckan sågs vi här hemma och pratade om allt som hänt. Ingen av oss är från Stockholm men bor här, så det känns superkul att vi hittat varandra. Jag tänker ofta tillbaka på vår resa, och känner mig tacksam för att vi hann göra den.

Foto: Privat
Nyfunna vännerna Teresia Johansson, Emelie Bermhed och Elina Edenhagen tillsammans i Malta.

”Ett speciellt avslut”

Elin Larsson, 33, Göteborg:

Min vän Noemi gifte sig i Kenya i mars. Jag har bott där under två år, så det kändes roligt att få åka tillbaka och träffa henne och alla vänner där. Vi var samlade från världen över och fick uppleva festligheter och firande – det var otroligt fint!

Foto: Privat
Noemi Ral och Scott Dunn gifte sig i Kenya.

Men det blev ett speciellt avslut när en efter en blev hemskickade då deras länder stängde gränserna på grund av corona. Vi som var på bröllopet har en grupp på sociala medier där vi uppdaterar varandra om läget i våra länder. Vi är många som vill åka tillbaka åka tillbaka, men är tacksam över den ”sista resan”.

Foto: Privat
Elin tillsammans med sin nygifta vän Noemi.
Publicerad:

LÄS VIDARE