Polisen söker fler spår efter Somayyeh – silverfärgad Saab av intresse

Publicerad 2022-03-08

Kvinnan sågs senast den 12 februari vid Stora Mossens tunnelbanestation i västra Stockholm.

Småbarnsmamman Somayyeh har snart varit borta i en månad.

Nu söker polisen allmänhetens iakttagelser av en silverfärgad Saab.

– Hon skulle aldrig lämna sin son. Aldrig, har hennes bror tidigare sagt.

40-åriga Somayyeh, eller Sasha som hon kallas av sin familj, var på väg hem efter jobbet som operationssjuksköterska på lördagskvällen den 12 februari.

Övervakningskamerabilder från tunnelbanestationen Stora Mossen i Stockholm visar hur hon går av tåget och passerar spärrarna, till synes på väg hem till bostaden i Bromma.

”Skulle aldrig lämna sin son”

Sedan dess är hon försvunnen trots att flera sökinsatser genomförts med bland annat polishundar och dykare.

Vare sig polisen eller hennes familj tror att hon försvunnit frivilligt. Hon hade nyligen blivit mamma efter en lång tids kamp.

– Hon skulle aldrig lämna sin son. Aldrig. Sasha har velat bli mamma i 15 år. De har försökt och försökt, på flera olika kliniker. Hon var så lycklig när han kom, han är hennes mirakel, har hennes bror tidigare sagt till Aftonbladet.

Varken polisen eller familjen tror att ”Sasha” försvunnit frivilligt.

En man som Somayyeh har en relation med sitter häktad misstänkt för människorov men han har i förhör inte sagt något som lett till att hon kunnat hittas.

Efter att polisen först gick ut med Somayyehs namn och bild i media har flera tips inkommit, men polisen eftersöker nu ännu fler.

Det gäller då framförallt iakttagelser från Ekerö kommun mellan den 12 och den 14 februari.

Bilen tagen i beslag

I huvudsak handlar det om tips om en silverfärgad Saab 900 årsmodell 1998 som från lördagskväll den 12 februari och fram till måndag den 14 februari ska ha synts på Kärsön i Ekerö kommun i västra Stockholms län.

Den aktuella bilen har polisen i beslag och den tillhör den man som sitter häktad som misstänkt för inblandning i försvinnandet. Polisen misstänker att bilen använts för att föra bort Somayyeh och alla tips kring den är av värde.

För Somayyehs familj är väntan på svar olidlig.

– Någon dag kommer hennes son att fråga vad som hände med hans mamma. Då vill jag kunna svara honom att vi gjorde allt vi kunde för att hitta henne, för det gör vi, säger Somayyehs bror.

Fotnot: Den som har uppgifter att lämna i ärendet uppmanas att ringa 114 14
alternativt skriva till polisens kontaktformulär som du når här.

Följ ämnen i artikeln