Explosion i lägenhet – polis och brandmän lurades i en fälla

Publicerad 2023-05-11

Mannen lurade poliserna i en fälla innan han utlöste sprängladdningen.

Flera personer skadades allvarligt i explosionen i höghuset i Tyskland.

Den misstänkte 57-åringen har koppling till ”coronaförnekar-miljön”, enligt Bild.

Flera personer, däribland poliser och brandmän, har skadats i en explosion i Ratingen i Tyskland, meddelar den tyska polisen på Twitter.

En del av dem uppges ha livshotande skador.

Explosionen inträffade i en lägenhet i ett flera våningar högt hus.

Enligt uppgifter till Bild ska polisen och räddningstjänsten ha larmats om ”en hjälplös person” i lägenheten. Explosionen ska ha inträffat när de öppnade lägenhetsdörren.

– Grannar har uppmärksammat att brevlådan till en lägenhet har varit överfull, och det fanns därför en misstanke om att någon var i nöd. När polisen kom fram öppnades lägenhetsdörren. En man orsakade detonationen med ett okänt föremål, säger landets regionalminister Herbert Reul.

Stormade lägenheten

Enligt tyska Westdeutsche Zeitung ska en mamma och hennes son ha bott i lägenheten där explosionen inträffade. Sonen ska ha varit den som detonerade explosionen.

Efter explosionen ska polisen ha stormat bostaden och gripit sonen, en 57-årig man. Mannen ska vara allvarligt skadad. Om han skadats till följd av explosionen eller under gripandet är oklart.

Enligt Bild har mannen koppling till coronaförnekar-miljön.

Efter gripandet hittade polisen även en död person i lägenheten. Enligt Bild ska det vara mannens mamma. Hon uppges ha legat i bostaden under lång tid.

Kan ha funnits bensin i bostaden

Regionalministern Herbert Reul uppger att en kvinna och ett barn också ska ha befunnit sig i lägenheten när explosionen inträffade.

Bild skriver att man misstänker att det funnits bensin i bostaden. Vittnen från platsen uppger att de även hört skott.

Polisen har spärrat av ett stort område runt byggnaden. Specialstyrkor, helikoptrar och prickskyttar befinner sig också på platsen.

Följ ämnen i artikeln