Hovet: Därför ändrade sig Chris O'Neill

Uppdaterad 2015-05-21 | Publicerad 2015-05-17

Chris O'Neill var nära att missa ännu en familjefest.

Men kungafamiljens önskan fick honom att i sista stund dyka upp på lysningen.

– Det var osäkert in i det sista, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Tidigare i veckan bekräftade hovet att Chris O'Neill, 40, inte kunde vara med på söndagens lysning för prins Carl Philip, 36, och den blivande prinsessan Sofia Hellqvist, 30.

Orsaken var ”privata åtaganden”.

Trots beskedet var han ändå en av gästerna i Slottskyrkan när det blivande brudparet fick sin välsignelse inför bröllopet den 13 juni.

Chris O'Neill kom i sällskap med prinsessan Madeleine, 32, och parets dotter Leonore, 1.

”Osäkert in i det sista”

Enligt Margareta Thorgren, informationschef på hovet, var det en kamp mot klockan.

– Det var osäkert in i det sista om Chris hade möjlighet att komma men nu lyckades det ordna sig. Kungafamiljen är väldigt upptagna vilket innebär en omfattande logistik. I det här fallet lyckades Chris att kombinera sina övriga åtaganden och vara med på lysningen, säger hon.

För kungen och drottningen har det alltid varit väldigt viktigt att samla familjen vid viktiga ögonblick och även om O'Neill missat flera viktiga familjeträffar tidigare gick budskapet hem.

Helomvändningen uppskattades.

– Det är en önskan från familjen att kunna samlas vid högtidstillfällen och det är alltid trevligt när det blir så, säger Margareta Thorgren.

Chris O'Neill har tidigare saknats vid flera viktiga familjeträffar.

Hög frånvaro

Nobelfesten 2012 skulle ha varit Chris O'Neills stora debut i ett officiellt sammanhang.

– Jag beklagar detta men ser fram emot att delta under framtida Nobelfestligheter, sa han i en hälsning till Aftonbladets läsare.

Han missade även Victoriadagen samma år samt efterföljande års Nobelfest på grund av sitt arbete som finansman.

Hovet vill inte kommentera vad Chris O'Neill egentligen haft för sig den senaste veckan. Under lördagen fyllde hans mamma Eva O'Neill – som är bosatt i London – år. Flera uppgiftslämnare har dock kunnat placera honom i Stockholm under lördagen, bland annat när han var på väg in till Drottningholms slott.

– Jag kan inte redogöra för hur de sista dagarna sett ut men Chris reser väldigt ofta i Europa och har ett stort arbetsfält, säger Margareta Thorgren.