Tyska advokaten kritisk till utredningen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-01

"DNA-analysen har dröjt länge"

Mordmisstänkta kvinnans tyska advokat Tanja Brettschneider är kritisk till hur svenska polisen skött utredningen.

– Den svenska polisen har dröjt väldigt länge med att låta analysera det DNA som säkrats – det är dåligt, säger hon till TT.

Hon hade yrkat att hovrätten skulle upphäva beslutet att hon skulle vara häktad i sin frånvaro. Det tog hovrätten en timme att komma fram till avslagsbeslutet.

Mammans lägenhet genomsökt

Samtidigt i Tyskland har i den tyska kvinnans mammas lägenhet i Hannover genomsökts av polis. I husrannsakningen deltog en av de utsända svenska poliserna.

– Vi hade trott att vi skulle finna något i hennes lägenhet till exempel kläder, en kniv eller en hammare. Men vi hittade ingenting, säger Thomas Klinge, åklagare i Hannover till Aftonbladet.se.

Tyska advokaten kritisk

Den mordmisstänkta kvinnans tyska advokat, Tanja Brettschneider, är kritisk till hur den svenska polisen skött utredningen av dubbelmordet i Arboga.

– Den svenska polisen har dröjt väldigt länge med att låta analysera det DNA som säkrats – det är dåligt. Det är väldigt ovanligt här i Tyskland att ett DNA-resultat dröjer så länge som det har gjort och att vi inte fått ta del av analysen ännu, säger hon till TT.

Brettschneider har fått besked om att analysen av DNA ska vara klar i början av nästa vecka.

Hon säger också att hon och 31-åringens svenske advokat, Per-Ingvar Ekblad, som rest till Tyskland för att träffa sin klient, har ett gott samarbete.

Följ ämnen i artikeln