”Gaypubliken har alltid älskat oss”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-09-24

Lili & Susie återförenas på Regnbågsfestivalens scen – men bara för en kväll

Lili och Susie tackar nej till det mesta, men inte till Regnbågsfestivalen.

Lili & Susie må vara historia.

Men de är långt ifrån glömda.

– Vi har tackat nej till ”Melodifestivalen”, ”Så ska det låta” och ”Doobidoo”, säger Susie Päivärinta.

För första gången på tio år ska systrarna Päivärinta stå på scen tillsammans igen. Det är på avslutningsfesten för Regnbågsfestivalen i Malmö som popduon ska återförenas för en kväll.

– De som arrangerar är vänner till oss, de är så kärleksfulla så självklart vi ställer upp. Gaypubliken har alltid älskat oss, så det känns bara roligt. Vi ska spela 5–6 av våra största hits, säger Susie Päivärinta.

Inte bortglömda

Annars är systrarna väldigt restriktiva med vad de ställer upp på. För trots att det var länge sedan glansdagarna så är de allt annat än bortglömda.

– Vi har fått massor av erbjudanden om att vara med i tv-program. ”Melodifestivalen” har vi tackat nej till flera gånger. Ska man vara med där så ska man göra det hela vägen och det måste kännas rätt. Det är inget man bara gör lite halvdant.

Hur ser du på era låtar och er karriär idag?

– Antingen älskade man oss eller så hatade man oss. Det fanns en period då jag slutade lyssna på låtarna, det kändes inget kul. Men nu känner jag mig jättestolt. Och jag märker ju att det finns något i dem som fortfarande lockar, grannarnas barn har precis upptäckt oss på You Tube och de verkar gilla dom, ha ha.

Är det helt uteslutet att ni gör en riktig comeback?

– Man ska väl aldrig säga aldrig. Men just nu så fokuserar jag på min solokarriär och syrran har sitt med alla djur.