Snöoväder från Östersjön drar in – SMHI varnar

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall i Stockholms län.

Det är ett lågtryck som drar in från Östersjön vilket kan föra med sig stora mängder snö över östra Svealand och Götaland.

– I Stockholms län kan det medföra att det fram till och med tisdag kväll faller 5 till 10 cm snö, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

Ett snöoväder drar in från Östersjön och stora snömängder väntas enligt SMHI i de östra delarna av Svealand och Götaland.

Men besvärligast vänder väntas i Stockholms län och där snöfallet väntas bli ymnigt och ge stora mängder snö på kort tid och under morgonen utfärdade SMHI en klass 1-varning för Stockholms län.

– Ett lågtryck på Östersjön för in snöbyar över östra Svealand under tisdagen och i Stockholms län kan det medföra att det fram till och med tisdag kväll faller 5 till 10 cm snö, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

Han säger även att mest snö troligtvis kommer falla över Roslagen,

– Troligen faller mest snö över Roslagen, delvis på grund av att snöfallet förstärks av pålandsvinden som är frisk längs med kusten, säger han.

Snöoväder drar in över bland annat Stockholm där SMHI har utfärdat en klass 1-varning. Bilden är från ett tidigare tillfälle.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Snöoväder drar in över bland annat Stockholm där SMHI har utfärdat en klass 1-varning. Bilden är från ett tidigare tillfälle.
Publicerad:

LÄS VIDARE