Explosion i Farsta

Uppdaterad 2022-12-29 | Publicerad 2022-12-28

Klockan 23.32 fick polisen in larm om en explosion i en portuppgång i Farsta i södra Stockholm.

Nationella bombskyddet är på plats för att säkra platsen.

23.32 fick polisen in larm om en hög smäll i ett flerfamiljshus i Farsta i södra Stockholm.

– Det har varit en detonation i en portuppgång. Platsen är avspärrad och nationella bombskyddet är på plats för att säkra platsen, säger Per Fahlström, presskommunikatör på polisen.

Nationella bombskyddet måste säkra platsen innan tekniska undersökningar kan ta vid och enligt Per Fahlström spärrade man först av ett stort område, men det har kunnat minskas successivt under natten.

Bara minuter innan polisen fick larm om explosionen i Farsta kom ett larm in om skottlossning i den närliggande stadsdelen Gubbängen, polisen utreder om det finns någon koppling mellan händelserna.

– Vi jobbar på att se om det finns en koppling. Det gör man alltid när två händelser sker så här nära varandra i tid, säger Per Fahlström

Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse. Ingen person ska ha kommit till skada och polisen vill inte uttala sig om ifall någon frihetsberövats.

Under torsdagsmorgonen meddelade polisen att teknikerna är klara med undersökningen på platsen. Polisen kommer att titta på likheter och olikheter med andra grova brott som skett i regionen, skriver de på sin hemsida.

Följ ämnen i artikeln