Osämja i Vita huset – Melania vill att Trump ger upp

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Donald Trumps fru, Melania, har bett sin man att erkänna sig besegrad, rapporterar CNN.

Samtidigt fortsätter flera av presidentens bundsförvanter uppmana honom till att vägra ge sig.

– Erkänn inte valförlust, herr president. Kämpa hårt, säger senatorn Lindsey Graham till Fox News.

Donald Trump har fortfarande inte erkänt sig besegrad. I stället har han det senaste dygnet fortsatt att hävda att valet riggats på det ena eller andra sättet. Några bevis har inte visats upp.

I presidentens närmaste krets verkar nu två olika påverkanskampanjer pågå. Några vill att Donald Trump går ut och erkänner sig besegrad medan andra uppmanar honom att avvakta och först använda sig av alla tillgängliga medel.

Familjen: Ge upp

Enligt bland annat tv-kanalen CNN:s källor ska både presidentens fru, Melania Trump, och hans svärson tillika nära rådgivare, Jared Kushner, ha uppmanat honom att erkänna valförlusten. Men ännu har ingen i presidentens absoluta närhet gått ut med några publika nederlagskrav.

Donald Trump med svärsonen Jared Kushner.
Foto: Andrew Harnik / TT
Donald Trump med svärsonen Jared Kushner.
Foto: Sean McKeag / TT
Melania Trump ska ha uppmanat maken att erkänna sig besegrad.

Den andra grupperingens krav har varit betydligt mer högljudda.

– Acceptera inte mediernas deklaration av Biden som segrare. Kämpa tillbaka, säger topprepublikanen Lindsey Graham, senator från South Carolina, till Fox News.

Enligt honom finns det bevis på att döda personer röstat och på att datorer bytt republikanska röster till demokratiska. Dessa har dock inte framförts.

Splittrat bland republikaner

Republikaner som senatorn Ted Cruz och Kevin McCarthy, ledare i representanthuset, anser att det är för tidigt att bestämma vem som vann valet. Deras krav är att först räkna varje ”laglig röst”, låta varje omräkning genomföras och låta varje rättsligt ärende avgöras.

Även presidentens söner, Donald Trump Jr och Eric Trump, har skrivit flera inlägg på Twitter om valfusk det senaste dygnet.

Andra topprepublikaner, som den tidigare president George W Bush och tidigare presidentkandidaten Mitt Romney, har gratulerat Joe Biden och tillbakavisat Trumps påstående om valfusk.

– Han har fel som säger att valet var riggat, korrupt och stulet, säger Romney i ett uttalande.

Spelade golf

Donald Trump själv har inte visat sig framför kamerorna sedan Joe Biden utsågs till valsegrare. Presidenten var på golfbanan när beskedet om Bidens vinst kom. Där sågs Trump posera på bilder tillsammans med en nygift brud och hennes brudtärnor.

– Ha ett bra liv, ska presidenten ha sagt till gruppen innan han försvann, enligt Daily Mail.

Publicerad: