Här hittar du all information du behöver om Unga journalistpriset, tävlingen för elever från årskurs sex till trean på gymnasiet. Nu är tävlingen stängd för den här gången. Läs nedan om årets vinnare och tidigare vinnare!

Unga journalistpriset 2023

Uppdaterad 2024-01-22 | Publicerad 2023-08-23

Unga Journalistpriset är en tävling för dig som går i årskurs sex, högstadiet eller gymnasiet och som vill känna på hur det är att jobba som en journalist. Tävlingen är ett samarbete mellan Aftonbladet, Mediekompass och Mobile Stories.

Genom att skapa journalistisk i form av text, bild, ljud eller video har du chans att få din artikel publicerad och själv bli intervjuad av Aftonbladet, och dessutom vinna prispengar till klasskassan.

Kanske blir det ditt första steg till en karriär som journalist!

Nu är tävlingen för i år stängd. Här nedan kan du läsa om vem som blev årets vinnare!

Här är alla vinnare av Unga journalistpriset

2023: Guuled Mohamed är årets vinnare av Unga journalistpriset, med sin artikel om ungas situation i Järva. Guuled har själv startat en ungdomsredaktion på Framtidens hus i Rinkeby.

2022: Ibtisam Jaber, Zain Tayeh och Zainab Eliwy på Värner Rydénskolan skrev om att medier rapporterar ensidigt om deras skola i Rosengård. Med den debattartikeln tog sjundeklassarna hem Unga journalistpriset 2022. ”Att vinna det här priset känns helt fantastiskt. Overkligt”.

2021: Vinnarna av Unga journalistpriset 2021 blev Felix Rapacioli, 15, och Tobias Broman, 15 från skolan Nya elementar i Bromma.
Niondeklassarnas artikel om 79-åriga Gloria, som började studera på en vit skola som svart i Arkansas i USA på 1950-talet, golvade juryn.

2020: Nils Clase och Allan Dalgren på Montessoriskolan Elyseum i Göteborg intervjuade, fotade och skrev om ”Havsskruven”, 15-åriga Axels uppfinning för att rena haven från plast. För det prisades de med Unga journalistpriset 2020.

2019: Första vinnaren någonsin av Unga journalistpriset var då 18-åriga Rebecka Ax från Västbergslagens utbildningsförbund. I sin debattartikel skrev Rebecka om att ta studenten, om alla kostnader man förväntas ha råd med när slutspurten ska firas.

Zakaria Hassan och Lina Dawood är båda med i juryn för Unga journalistpriset.

I samarbete med:

Publisert:

Följ ämnen i artikeln

OM AFTONBLADET

Tipsa oss: SMS 71 000. Mejl: tipsa@aftonbladet.se
Tjänstgörande redaktörer: Stefan Sköld, Alex Rodriguez, Mattias Kling
Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
Redaktionschef: Karin Schmidt
Jobba på Aftonbladet: Klicka här

OM AFTONBLADET