Lena bor nära hotellet: ”Oskyldiga blir drabbade”

Uppdaterad 2021-12-23 | Publicerad 2021-12-22

En 34-årig man sköts ihjäl med flera skott på ett hotell i centrala Stockholm.

Skotten avlossades mitt på dagen när julruschen var i full gång.

– Det är otäckt. Det känns som det kan hända var som helst och när som helst, säger Lena Enstam, boende på Kungsholmen.

En strid ström av människor tvingades parera polisens stora avspänningar kring hotellet på Kungsholmen. Passerade människor tog en paus i julruschen och tittade frågande på polisens pågående mordutredning.

Lena Enstam bor på Kungsholmen och brukar ofta passerat gatan utanför hotellet. Hon var märkbart berörd när hon stannade till vid hotellet och fick reda på att en välkänd kriminell man skjutits till döds i hotellreceptionen.

Lena Ensam bor i området.

– Även om man inte drabbas direkt, så påverkar det så många människor när något sånt här händer. Att det kan hända mitt på dagen när det är fullt med människor här också, det känns helt galet, säger hon.

Ett lugnt område

Hon beskriver området som lugnt, så lugnt som det kan bli i centrala Stockholm. Framför allt eftersom en stor polisstation ligger alldeles intill hotellet.

– Vi har ju polishuset precis här så då känner man sig alltid trygg. Det är klart att det händer grejer ibland när man bor mitt i stan men inget sånt här, säger hon.

Sitrak Sarkis arbetar nära hotellet.

Mittemot polisens avspärrning ligger en kemtvätt. Där arbetar Sitrak Sarkis, som var i full gång med dagens arbete när polisen sladdade in utanför skyltfönstret.

– Jag stod och jobbade när jag märkte att det kom massor av poliser. Vi gick ut och kollade vad som hände och såg då flera polisbilar och tre ambulanser och de spärrade av vägen, säger Sitrak Sarkis.

”Känns inte bra”

Han reagerar också på att skottlossningen inträffat på en så pass välbesökt plats, under en tidpunkt när massor av människor rör sig i området.

– Det känns inte bra... Det känns inte bra, att det händer såhär mitt i stan är jättefarligt. Jag tänker att polisen borde kunna göra fler kontroller, säger Sitrak Sarkis.

Polisen har spärrat av hotellentrén.