Berusad man jagade Systembolagschefen

Publicerad 2016-09-28

OBS: Flaskorna på bilden vältes inte av den aggressiva mannen i Umeå.

När en berusad 44-åring nekades köpa mer alkohol brast det totalt för mannen. Han gick bärsärkagång på Systembolaget i Umeå, skriver Västerbottens-Kuriren.

En 44-årig man gick in på Systembolaget på Vasaplan i Umeå och började fylla sin korg med diverse flaskor. Men en butiksanställd som fick syn på honom märkte att 44-åringen var berusad.

Den anställde konfronterade mannen och förklarade att han inte skulle få handla alkohol i sitt nuvarande tillstånd.

Jagade butikschefen

Då gick ridån ned för 44-åringen. Han välte ned sex flaskor vodka och en flaska vin på butiksgolvet. Därefter bestämde han sig för att gå fram till kassan och försöka handla ändå – ett väl beprövat men knappast särskilt effektivt knep.

Kassören nekade mannen att handla. Då hivade han iväg kortläsaren i riktning mot denne. Sedan sprang han ursinnig omkring i butiken, hack i häl på butikschefen som försökte springa från honom, skriver Västerbottens-Kuriren.

Mindes ingenting efteråt

Till sist tröttnade 44-åringen och satte sig för att pusta ut intill en vägg inne på Systembolaget. Snart kom polis till platsen och kunde gripa honom.

I förhör har det visat sig att mannen var så berusad att han inte minns det inträffade överhuvudtaget. Han nekar inte till något brott utan säger sig bara vara tacksam över att ingen kom till skada.

Och nu får 44-åringen tillfälle att göra nedskärningar i spritbudgeten ett tag. Umeå tingsrätt fäller mannen för både skadegörelse och ofredande.

Han får betala 8 000 kronor i böter och 4 843 kronor för skadegörelsen han åsamkat inne på Systembolaget.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln