Storbrand i NY-polisens bevislager

Publicerad 2022-12-13

Det brinner i New York-polisens bevislager i Brooklyn.

Åtta personer har skadats varav tre brandmän, tre ambulanspersonal och två civila.

Räddningstjänsten har tagit hjälp av sina fartyg för att kunna nå branden.

– Det är ett svåråtkomligt område, säger John Hodgens, brandchef FDNY, till Aftonbladets reporter Emelie Svensson på plats vid branden.

En massiv brand rasar i Brooklyn, New York, i en lagerlokal där New York-polisen förvarar bevismaterial och beslag. Det uppger räddningstjänsten i New York på Twitter.

En enorm rökpelare syns från platsen, rapporterar NBC New York som filmar från sin helikopter och lågor slår ut från taket.

Släcker från fartyg

Omkring 150 brandmän deltar i insatsen. Räddningstjänsten försöker begränsa branden bland annat med att spruta vatten från fartyg och använder sig av drönare.

– Det är ett svåråtkomligt område, säger John Hodgens, brandchef FDNY, till Aftonbladets reporter Emelie Svensson på plats vid branden.

Det finns fem olika lager i fastigheten, bland annat ett där New York-poliser försvarar beslagtagna fordon, enligt ABC7.

20–30 år gamla bevismaterial

Fastigheten är övertänd och det är ännu oklart hur mycket som förstörts. Bland annat har dna förstörs. En del av bevismaterialet är 20–30 år gamla.

– Polisen kan inte gå in för att inspektera omfattningen av bevisförstörelsen förrän experter på explosionsfara säkrat lokalen, säger John Hodgens, brandchef FDNY.

Branden upptäcktes av personal inom New York-polisen.

Minst åtta personer har skadats varav två civila, tre brandmän och tre ambulanspersonal.

Allmänhet i närområdet uppmanas undvika röken och stänga fönster. Det finns inga uppgifter om personskador. Enligt räddningstjänsten kan branden pågå i flera dagar.

Texten uppdateras.

Följ ämnen i artikeln