Flera skadade i attack i Tel Aviv

Publicerad 2023-07-04

Flera personer har skadats då en bil körde in i flera personer i Tel Aviv, rapporterar Sky News.

Hamas har uttalat sig om attacken och beskriver den som det första svaret på den israeliska försvarsmaktens operation i Jenin.

Följ ämnen
Israel

Lokala medier rapporterar även att människor ska ha blivit knivhuggna. Händelserna har bekräftats av den israeliska polisen.

Ett flertal personer skadades vid händelsen.

Sky News uppger att han blivit dödad på plats av civila, en uppgift som också bekräftats av polisen.

Israels säkerhetsminister, Itamar Ben-Gvir skriver på Twitter att han önskar ett snabbt tillfrisknande till de skadade. Han hyllar även de civila som sköt gärningsmannen.

”Detta bevisar än en gång vikten av att civila bär vapen. Jag uppmanar alla civila som klarar testerna – bär vapen.”, skriver Ben-Gvir.

Enligt polisens första bedömning agerade gärningsmannen ensam. Han ska vara bosatt på Västbanken, enligt den israeliska tidningen The Jerusalem Post.

Sjukvårdspersonal på platsen beskriver att de snabbt insåg att händelsen var allvarlig och att människor ska ha hittats skadade vid en busshållplats.

Hamas: ”En heroisk operation”

Hamas beskriver attacken den som det första svaret på IDF:s operation i Jenin.

”Den heroiska operationen i "Tel Aviv" är det första svaret på ockupationens brott mot vårt folk i Jeninlägret.”, lyder ett uttalande från Hamas, enligt den palestinska nyhetsbyrån Shehab.

Uttalandet fortsätter: ”Ockupanten måste förbereda sig på att räkna sina döda och skadade, våra barns blod är inte billigt”.

Största attackerna mot Jenin på 20 år

Under natten mot måndag inleddes en israelisk attack mot staden Jenin på Västbanken. Attackerna beskrivs som de största på över 20 år mot staden.

Enligt det palestinska hälsodepartementet har tio palestinier dött och ytterligare 100 skadats i attackerna. FN uppger att tre av de döda är barn.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har tidigare kallat staden för en ”grogrund för terrorister som vill förstöra Israel”, enligt The Jerusalem Post.

Fotnot: I en tidigare version av artikeln uppgavs initiala uppgifter från Sky News om att fem personer ska ha dött i samband med attacken. Uppgifterna ändrades därefter av Sky News och har därför korrigerats i artikeln. Uppgifter om att gärningsmannen ska ha burit militäruniform har också tagits bort, då bilder visar att han bar andra kläder.

Israelisk militär på plats efter dådet.

Följ ämnen i artikeln