Man livshotande skadad i olycka med borr

Publicerad 2019-01-29

En man i 25-årsåldern har skadats allvarligt i en arbetsplatsolycka i Gällivare, uppger Region Norrbotten.

Den anställda jobbar med borrning.

– Det är tungt och vi har informerat samtliga anställda om vad som inträffat, säger vd Janne Pellikka.

Larmet kom in till polisen klockan 08.23.

– Man kommer ju jobba med att utreda det. Jag vill inte gå ut med några initiala uppgifter eftersom man kanske ska höra fler personer, säger Marie Andersson vid polisens ledningscentral.

Region Norrbotten skriver på sin hemsida att en man i 25-årsåldern skadades allvarligt i en arbetsplatsolycka i Gällivare under morgonen. Han vårdas för livshotande skador, skriver Region Norrbotten.

Arbetar med borrning

Polisen har varit mycket fåordig kring händelsen.

Janne Pellikka, vd för GE Maskintjänst, säger att det är en av hans anställda som råkat ut för olyckan. Företaget arbetar med att borra hål för bergvärme i ett handelsområde, och i samband med detta har en slang med tryckluft släppt.

– Kopplingen har lossnat och träffat en av våra anställda. Vad exakt som har hänt finns det ingen som kan svara på just nu, säger Janne Pellikka.

”Det är tryckt stämning”

Den skadade mannen har flyttats till Umeå universitetssjukhus.

– Det är tungt och vi har informerat samtliga anställda om vad som inträffat. Det är en tryckt stämning i dag, ingen vill ha en arbetsplatsolycka, säger Janne Pellikka, vd på GE Maskintjänst.

Ärendet utreds av Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål. Utredningen gäller i nuläget arbetsmiljöbrott genom vållande till kroppsskada, vilket är en rutinartad rubricering i den här typen av fall.

Kammaråklagaren vill inte gå in på händelseförloppet innan tekniker har undersökt platsen.

– Platsen är avspärrad och tekniker kommer att göra en teknisk undersökning under morgondagen, säger kammaråklagare Stig Andersson.