Annie Lööfs nya uppdrag efter politiken

Publicerad 2023-03-15

Hon slutade som C-ledare i februari.

Nu har Annie Lööf nya grejer på gång.

– När jag nu lämnat helt så vill jag ta steget in i näringslivet, säger 39-åringen om det nya styrelseuppdraget till Dagens industri.

I september i fjol meddelade Annie Lööf att hon skulle avgå från sin post i Centern.

Några månader senare tackades hon av i riksdagen och partiledarkollegorna bjöd på pizza, litteratur, korvgrillning och en inbjudan till att se Mjällby–IFK Värnamo framöver.

Men det är inte bara allsvensk fotboll på Listerlandet som väntar 2023.

Utöver självbiografin som Annie Lööf berättat att hon skriver på avslöjar hon nu också att hon tar klivet in i näringslivet.

– Det här är ett viktigt steg för mig och en viktig markör för vad jag vill jobba med framåt, nämligen den gröna omställningen i ett bredare perspektiv, säger Lööf till Dagens industri.

Tjänar ingenting

Greeniron heter bolaget som den tidigare C-ledaren nu kommer att ta en styrelseplats i.

Företaget sysslar med att omvandla avfall från metallindustrin till stål och järn och har bland annat Wallenbergsfärens förvaltningsbolag FAM som investerare.

– Klockan klämtar för klimatet. Jag har under 16 och ett halvt år fått arbeta på den högsta politiska nivån med de här frågorna. När jag nu lämnat helt så vill jag ta steget in i näringslivet. Genom rådgivning och styrelseuppdrag kunna vara med och arbeta praktiskt och handfast, säger Lööf.

Företagets vd uppger för Di att styrelseledamöterna inte får någonting i arvode.

Tidigare C-ledaren Annie Lööf efter sitt avskedstal tidigare i år.

Följ ämnen i artikeln