Mamman: Han var en tickande bomb

Uppdaterad 2015-11-22 | Publicerad 2015-11-21

Dagen innan terrorattackerna i Paris intervjuades mamman till en av de som senare visade sig vara en av de utpekade terroristerna. Redan då uttryckte hon sin oro.

– Jag har en känsla av att han en dag kommer att explodera, berättade hon för belgiska tidningen La Libre.

20-årige Bilal Hadfi är den yngsta av de identifierade terroristerna vid terrorattentaten i Paris. Mannen, som var bosatt i Belgien, sprängde sig själv klockan 21.53 på fredagen den 13:e november, bara 300 meter från fotbollsarenan Stade de France. Men redan innan terroristattacken uttryckte modern sin oro över sonen till den belgiska tidningen La Libre.                                                           

"Kommer explodera”

I en intervju beskriver Fatima Hadfi sonen som en tickande bomb.

– Jag har en känsla av att han en dag kommer att explodera, sade hon till La Libre.

Hon berättade att sonen planerade för en resa till Marocko i februari i år för att besöka sin fars grav och finna ro. Lördagen innan resan besökte han sin mamma en sista gång.

– Han var helt röd i ögonen och tog mig i sina armar. Han visste redan då att han inte skulle komma tillbaka, säger Fatima Hadfi.

De tre följande dagarna ringde han och berättade om sin resa. Men på onsdagen fick mamman förklarat av sin dotter att han inte hade rest till Marocko – utan Syrien.

Försvarat attacken

Modern insåg att hennes son hade betett sig annorlunda flera månader innan avfärden. Han hade exempelvis slutat röka, och han hade även börjat fasta på måndagar och torsdagar. En av hans tidigare lärare har sagt att han fått allt mer radikala åsikter den senaste tiden och att han vid flera tillfällen ska ha försvarat attacken mot Charlie Hebdo tidigare i år.

Mannen ska även ha försökt övertala sin mamma att komma till Syrien vilket hon inte gick med på.

Polis slog in dörren

Den 8:e mars slog den belgiska polisen in dörren till mammans lägenhet och efter det hörde inte Fatima Hadfi av sin son igen. Hon har efter terrordåden valt att avstå en ny intervju med tidningen.

På torsdagen blev det bekräftat att mannen som beskrivs som hjärnan bakom terrordåden, Abdelhamnid Abaaoud, är död. Även mannens kusin, Hasna Ait Boulahcen, har identifierats som en av självmordsbombarna.

Följ ämnen i artikeln